Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
18.08.2021

Joukkueet Napapiiri-Jukolaan

Napapiiri-Jukola juostaan viikonloppuna Rovaniemellä. Luvassa on kaikkien aikojen pimein Jukola sillä vain viestin viimeisimmät osuudet pääsevät nauttimaan päivänvalosta. Venloissa sentään on toivottavasti normaalia päivänpaistetta tarjolla. Suunta Jyväskylältä matkaan lähtee kuusi joukkueellista Venloja ja sama määrä joukkueita myös Jukolaan. Venlojen viestiin lähdetään parantamaan viime vuosien sijoituksia ja sehän tarkoittaa, että silmissä vilkkuvat jo 25:lle parhaalle myönnettävät mitalit sekä plaketit. Miehissä tavoitteena on myös parantaa edellisen kerran sijoituksia ja pimeä yö sopii siihen tarkoitukseen miehistölle mainiosti.

Viestiä voit seurata suorana lähetyksenä Yle TV2 kanavalta (Venlat, Jukola) sekä netissä järjestäjien tulospalvelusivujen kautta. Seuraavassa seuran joukkueet ja edustusjoukkueiden esittelyt.

Venlat

Suunta Jyväskylä 1

Marjo
Satu
Veera
Tereza

1. osuus (7,3 km) 

Ykkösjoukkueen viestin aloittaa talvella seuraan vaihtanut Marjo Taanila. Jo vuosia Kooveen riveissä suurviestien kärkikahinoissa viihtynyt nainen tuo vauhtia ja kokemusta Suunnan joukkueeseen. Marjolla on takana hyvä kenraaliharjoitus edellisen viikonlopun Hämeen rastiviestissä jossa aloitusosuuden piikkipaikka oli näpeissä vielä loppusuoran alussa.

2. osuus (5,4 km)

Toiselle osuudelle matkaan lähtee Marjon tavoin talvella seuraan viestit mielessä vaihtanut Satu Heittola. Sadullahan tunnetusta myös vauhtia riitää ja kakkososuudella sitä päästään hyödyntämään kovissa letkoissa. Lyhyen osuuden nopeat kangaspätkät sopii siis Sadulle paremmin kuin hyvin.

3. osuus (9,1 km)

Pitkälle päivälle matkaan lähetetään tänä kesänä MM-kisoissa läpilyönnin maailman eliittiin tehnyt Veera Klemettinen. Viime viikonloppuna Ruotsin maailmancupin viestissä aloitusosuudella letkaa vetänyt Veera on varmasti Mäntyvaaran maastossa kuin kotonaan.

4. osuus (8,5 km)

Viestin ankkuroi maaliin Jyväskylään muuttava ja juuri seuraan vaihtanut Tsekin maajoukkuetykki Tereza Janošíková. Samassa kärkiletkassa Ruotsin maailmancupissa Veeran kanssa juossut Tereza on jo Tsekin maajoukkueen vakiokalustoa. Maailmancupin ja MM-kisojen lähetyksiä seuranneet ovat jo varmaan huomanneetkin, että kiri irtoaa kohtuullisen räväkästi!


Suunta Jyväskylä 2

Janina
Linnea
Kaisa
Kati

1. osuus (7,3 km) 

Kakkosjoukkueen saa kunnian avata liikunnalla opiskeleva pienipiirteisten taitomaastojen erikoisnainen Janina Donner. Tämän vuoden Lakeuden viestin äärettömän vaativat rinteet näyttävästi selättänyt Janina haastanee aloituksessa tosissaan ykkösjoukkueen Marjoa. Eikä ihme, jos matkan varrella kärkiletkassa keikkuisi parikin Suunnan joukkuetta!

2. osuus (5,4 km)

Viestiä toisella osuudella jatkaa opintojaan Hankasalmen suunnistuslukiossa viimeistelevä Venla-Linnea Karjalainen. Muuramen nopsajalka väläytteli jo keväällä viestiliigan avauksessa hyvää kyytiä ja Rovaniemen nopea sekä selkeäpiirteinen maasto sopii Linnealle mahtavasti.

3. osuus (9,1 km)

Kolmantena matkaan pääsee joukkueen multitalentti Kaisa Klemettinen. Jo muutamana viime talvena hiihtosuunnistuksen arvokisoissa Suomea edustaneen Kaisan vahva metsäaskel siivittänee naisen huimaan kyytiin Oinaanvaaran soilla sekä kankahilla. 

4. osuus (8,5 km)

Kakkosjoukkueen maaliin ankkuroi Kati Korhonen. Hieman muita myöhemmin suunnistuksen aloittanut kulkunainen alkaa jo olla sprinteissä kovaa kansallista tasoa. Venloissa ei siis tarvitse letkoissa roikkua vaan Kati voi pitää ratkaisun avaimet tiukasti omissa näpeissä.


Suunta Jyväskylä 3

Janika
Elsa
Michaela
Ruut

1. osuus (7,3 km) 

Kansainvälisen kolmosjoukkueen avaajana toimii Toivakan lahja Jyväskyläläiselle naissuunnistukselle. Puikkosen Janikan alkukausi on ollut vammoja vastaan taistelua mutta kunto näyttää olevan lupaavasti nousussa ennen Venloja. Kylmäpäinen taitopäällikkö toiminee jälleen totuttuun tapaan aloituksessa letkojen kapellimestarina.

2. osuus (5,4 km)

Katalonian vahvistuksen loukattua nilkkansa joututtiin kolmoseen tekemään viime hetken muutos. Onneksi kovia naisia meiltä löytyy vaikka muille jakaa. Vaihdosta kentälle on nostettu pallokentilläkin aiemmin viihtynyt Elsa Näpänkangas. Viheriöiden virtuoosi osaa myös rastien poimimisen ja halkonee liput myös nyt poikki sekä pinoon.

3. osuus (9,1 km)

Pisintä osuutta pääsee kolmosessa juoksemaan meidän toinen Tsekkivahvistus Michaela Lavichova. Maailman nopeimmin Suomen kielen oppinut Michaela ei jää letkoissa sanattomaksi vaan rastikoodeja voi huudella ja ohjetta antaa useammallakin eri kielellä Suomen lisäksi.

4. osuus (8,5 km)

Ankkurina matkaan päästetään takaisin Tampereelle opintojen jälkeen muuttanut psykologi Ruut Kanko. Ihmismielen kiemurat ja kestävyysurheilun salat hyvin tuntevalle sekä pitkistä raastoista nauttivalle Ruutille ankkuriosuus onkin pelkkä makea suupala.


Suunta Jyväskylä 4

1. osuus (7,3 km) Katja Sorri
2. osuus (5,4 km) Sara Sorri
3. osuus (9,1 km) Noora Nieminen
4. osuus (8,5 km) Anna Hosionaho

Suunta Jyväskylä 5

1. osuus (7,3 km) Vilhelmiina Alaoja
2. osuus (5,4 km) Annika Häkkinen
3. osuus (9,1 km) Liisa Tolonen
4. osuus (8,5 km) Ulla Klemettinen

Suunta Jyväskylä 6

1. osuus (7,3 km) Roosa Toivo
2. osuus (5,4 km) Tuovi Kaikkonen
3. osuus (9,1 km) Eveliina Koutsoubos
4. osuus (8,5 km) Mar Serrallonga Rosell


Jukola

Suunta Jyväskylä 1

Lauri
Tuukka
Marko
Konsta
Simo
Paulus
Misa

1. osuus (12,9 km)

Jukolan avaukseen on heitetty tällä kertaa harvemmin aloituksessa nähty Lauri Pohjola. Kisakuntoaan jäätelöllä ja karkeilla ylläpitävä monipuolinen juoksija on ahminut menestystä myös seikkailukisojen puolella. Kokemusta rohmunnut Lauri jakaa nykyään eväitään myös valmennuksen puolella ja laittaa viestin käyntiin johtajan elkein.

2. osuus (12,9 km)

Lyhyiden väliosuuksien sekä sprintin taitajana tunnettu Tuukka Senttula on heitetty nyt suoraan lähes syvimpään päätyyn ja pitkälle kakkospätkälle keskelle pimeintä yötä. Hämeen rastiviestissä jo kovaa kulkua väläytellyt koneoppimisen mestari löytää aina viesteissä piilossa olevat voimavarat ja jatkaa viestiä varmasti varmasti.

3. osuus (16,6 km)

Kolmannan osuuden mies tuskin enää esittelyjä kaipaa. Töllin tietää kaikki. Markolle pisin mahdollinen osuus on jo tuttu vuosien varrelta ja iän mukanaan tuoma rauhallisuus (😂) varmasti helpottaa navigointia Vennivaaran vaativilla rinteillä. Kyllä siinä kovimmankin karpaasin selkä taittuu, kun raastavaa ylämäkeä juostessa Tölli pyyhkii ohi iloisesti rupatellen.

4. osuus (9,1 km)

Osuudet lyhenee ja matkaan päästetään Keljonkankaan ketterä Konsta Sipiläinen. Penkkiurheilua suunnistuksen lisäksi harrastava suunnan kovin Padelisti osaa lyödä voittolyönnin, kun sille paikka tarjotaan. Pitkän yön jälkeen eletään ratkaisun hetkiä joten Konsta on juuri oikea mies tälle osuudelle.

5. osuus (8,9 km)

Viitospätkää vie pyöräsuunnistuksen nuorten MM-mitalisti Simo Klemettinen. Pimeä yö sopii Simolle paremmin kuin hyvin sillä KurkoCuppia nuori miehenalku on kiertänyt nassikasta lähtien. Syötteen leirin takaa-ajossa kovaa kulkua väläytellyt Simo on läpimurron kynnyksellä, joko Jukolassa!?

6. osuus (11,0 km)

Suuren Sulkulan suvun ohutjalkaisin edustaja Paulus pääsee irti aamun jo hieman sarastaessa. Kun mies saa loikkariin isointa vaihdetta silmään alkaa Mäntyvaaran kankailla tapahtua. Polvivamman jälkeen kunto on ollut koko kesän noususuunnassa ja nyt tuntuu, että jotain maagista on tapahtumassa.

7. osuus (16,4 km)

Miehet tuo maaliin hiihtosuunnistuksen maajoukkuemies Misa Tuomala. Louhimista yhdessä Häkkisen poikien kanssa kesäisin harrastava Misa tietää miten ankkuripätkä hoidellaan kotiin useamman kerran kokemuksen voimin. Mieheltä löytyy niin kovaa kiriä kuin isoa hapenottoa joten Rovaniemen maasto tuskin haasteita fyysisellä puolella tarjoilee.


Suunta Jyväskylä 2

1. osuus (12,9 km) Kalle Häkkinen
2. osuus (12,9 km) Vesa Klemettinen
3. osuus (16,6 km) Ossi Heikkilä
4. osuus (9,1 km) Paavo Heino
5. osuus (8,9 km) Aleksi Jutila
6. osuus (11,0 km) Samuli Heino
7. osuus (16,4 km) Jussi Hietala

Suunta Jyväskylä 3

1. osuus (12,9 km) Riku Martikainen
2. osuus (12,9 km) Raimo Itkonen
3. osuus (16,6 km) Jarmo Puttonen
4. osuus (9,1 km) Anton Leppämäki
5. osuus (8,9 km) Jyrki Tuomala
6. osuus (11,0 km) Pekka Noponen
7. osuus (16,4 km) Tero Leppämäki

Suunta Jyväskylä 4

1. osuus (12,9 km) Pekka Myllykoski
2. osuus (12,9 km) Ludek Finstrle
3. osuus (16,6 km) Riku Annala
4. osuus (9,1 km) Venla-Linnea Karjalainen
5. osuus (8,9 km) Miika Kurhinen
6. osuus (11,0 km) Otto Hannunen
7. osuus (16,4 km) Jani Kurhinen

Suunta Jyväskylä 5

1. osuus (12,9 km) Antti Pesola
2. osuus (12,9 km) Aku Korhonen
3. osuus (16,6 km) Matti Hakamäki
4. osuus (9,1 km) Matti Haveri-Heikkilä
5. osuus (8,9 km) Harri Lepistö
6. osuus (11,0 km) Eero Korhonen
7. osuus (16,4 km) Marko Kämäräinen

Suunta Jyväskylä 6

1. osuus (12,9 km) Hannu Humalamäki
2. osuus (12,9 km) ?
3. osuus (16,6 km) ?
4. osuus (9,1 km) ?
5. osuus (8,9 km) ?
6. osuus (11,0 km) ?
7. osuus (16,4 km) ?