Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta
30.06.2019

SM-keskimatkalla suunnistettiin sujuvasti Taivalkosken hienossa vaaramaastossa

Kesän ensimmäiset SM-kisat kilpailtiin Taivalkosken Mustavaarassa raikkaassa keskikesän vesisateessa. Ohutturpeiset rinnesuot ja avonaiset pienipiirteiset kallioalueet tarjosivat vauhtia ja huikean nautinnollisia suunnistuselämyksiä mutta jarruakin piti osata painaa hurmoksen keskellä.

Suunta Jyväskylän suunnistajat napsivat mitaleja ja plaketteja useista sarjoista. Kovatasoisessa D20-sarjassa Kaisa Klemettinen otti tasaisen varmalla suorituksella lopun virheestä huolimatta hopeaa ja Elisa Viholainen suunnisti viidenneksi. Ensimmäistä vuotta pääsarjassa suunnistava Veera Klemettinen jatkoi kauden vahvoja esityksiään ollen D21-sarjan viides vain 16s pronssista.

Kokeneemmat suunnistajat täydensivät hienosti nuorten naisten menestystä. Sarjassa D60 Leena Mutka otti hopeisen mitalin selvittyään haastavasta maastosta vain pienin virhein. Klemettisten palkintokaappiin tuli vielä yhden mitalin verran täydennystä, kun Vesa vei H45-sarjan pronssin sekunnin erolla neljänteen. Ossi Heikkilä loukkasi loppumatkasta pohkeensa mutta ehti silti maaliin sarjan H50 viidenneksi nopeimpana.

Tulokset.

Suunnistuskesä jatkuu tästä vilkkaana, ja monet suuntalaiset matkaavat rastiviikoille niin kotimaahan kuin ulkomaillekin.