Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
15.05.2022

Miika Kirmula ja Venla Harju suunnistuksen SM-sprintin mestareiksi, Vilho Hietalalle heti hopea ensimmäisistä SM-kisoistaan H14-sarjassa

Vuoden 2022 sprinttisuunnistuksen SM-mitalit on jaettu Jyväskylässä. Sää suosi ja Harjun kupeessa Nisulan ja Puistolan alueilla suunnistetuissa kisoissa vauhti oli kohdallaan.

Pääsarjojen voittajille tuntuu jyväskyläläinen miljöö sopivan, oltiin sitten kaupungissa tai metsän siimeksessä. Miika Kirmula ja Venla Harju voittivat keskimatkan suomenmestaruudet toissa vuonna Paljakossa ja uusivat ne nyt sprintissä Harjun kupeessa.

Teknisellä radalla miesten Suomen mestaruus irtosi viiden sekunnin erolla hopeamitalistiin. Tiukimmalle kultamitalisti Kirmulan pisti Helsingin Suunnistajien Tuomas Heikkilä. Pronssilla palkittiin Ikaalisten Nousevan-Voiman Teemu Oksanen.

Tampereen Pyrinnön Venla Harju vei Suomen mestaruuden Kalevan Rastin Marikan Teinin edestä 25 sekunnin erolla. Pronssin vei Espoon Suuntaa edustava Ida Haapala. Jämsän Retki-Veikkojen Inka Nurminen jäi mitalista ainoastaan sekunnin.

Seuramme oma huippusuunnistaja Veera Klemettinen sijoittui naisten pääsarjassa seitsemänneksi. Veeran mukaan suoritus oli klassinen "ihan ok", ja hän kertoi, että kipeä akilles on haitannut sen verran juoksutreenejä, että kovempaa ei päässyt ja suoritus oli tilanteeseen nähden hyvä. "Ei tullut mitään suurempia virheitä. Ja tykkäsin kyllä radasta, oli sopivan haastava."

Ensimmäisissä SM-kisoissaan kilpaillut mutta jo vuosikausia kansallisia kisoja kiertänyt Vilho Hietala nappasi H14-sarjan hopeamitalin. Vilho oli tyytyväinen päivään: "Suoritus meni ihan hyvin, ainoastaan pieniä koukkuja ja suunnistus oli vähän liikaa jaloissa. Rata oli erinomainen, ja maaston vaikeat paikat oltiin hyvin löydetty radoille."

Seuramme nuoret miehet haalivat lisäksi muutamia palkintosijoja. H15-sarjassa Tommi Sivillin suunnistus parani päivä mittaan niin, että tuloksena oli neljäs sija: "Karsinnassa tuli töppäiltyä, mutta finaalissa sain suunnistuksen hyvin haltuun heti. Radat olivat mielestäni hyvät ja sopivan haastavat, niin pääsi kunnolla suunnistamaan." Myös H18-sarjassa kahdeksanneksi suunnistanut Simo Klemettinen oli tyytyväinen sekä päivän suoritukseensa että ratoihin, joissa "ei ollut turhia kikkailuja". H15-sarjassa Sauli Kovanen suunnisti muuten puhtaasti mutta yksi pieni virhe jätti hänet sekunnilla pois palkintosijoilta 11:nneksi.

Näiden ja muiden hienojen suunnistussuoritusten lisäksi seuramme väki ja muut vapaaehtoiset osoittivat, miten talkootyöllä pyöritetään yli 1600 osallistujan kisat kaupunkialueella muun elämän seassa.

Tulokset, väliajat, reittihärvelit, gps-seuranta ja kuvia tulospalvelusivulla. SM-sprintin kuvat ovat käytettävissä, kunhan kuvaaja mainitaan.