Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta
01.11.2019

Veera maailmancupissa Kiinassa

Veera Klemettisen hieno ensimmäinen kausi naisten pääsarjassa huipentui hieman yllättäenkin Kiinassa. Syksyn näyttökisojen jälkeen alunperin varanaiseksi valittu Veera pääsikin mukaan kisoihin ja juoksemaan ensimmäiset henkilökohtaiset maailmancupinsa.

Kiinan kisoja varjosti sotilaiden MM-kisojen huijausskandaali eikä maailmancupistakaan selvitty täysin ilman ongelmia. Aikamoinen paikka siis aloittaa cup-pisteiden keräily! Muuten kisajärjestelyt toimivat normaaliin tyyliin, mitä nyt välillä piti kielimuuria kierrellä ja karanteeniin mentiin turvatarkistuksen läpi. 

Lämpimässä ja kosteassa kelissä käydyt kisat saivat parhaan mahdollisen alun keskimatkalla jolta irtosi huikea 12. sija ja iso kasa maailmancupin pisteitä! Hallittu suoritus vain pienillä virheillä riitti kisassa pitkälle. Maastossa kannatti tehdä isojakin kiertoja polkuja pitkin sillä metsä oli enimmäkseen tiheää viidakkoa. Suomalaisista edelle ehti vain Maija Sianoja ja taakse jäi iso kasa kovia tekijöitä. Tulokset, 2DRerun.


Keskimatka

Sprinttiviesti

Sprintti

Sprinttiviestissä tarjoiltiin harvinaista ympäristöä sillä viesti juostiin osittain 'kulisseissa' elokuvien ja televisiosarjojen kuvaamiseen käytetyssä kaupungissa. Muutama rasti oli sijoitettu myös hieman epämääräisiin pisteisiin metsän puolelle. Veera ankkuroi Suomen kolmosjoukkueen maaliin tasaisen suorituksen jälkeen sijalle 19. Tulokset, 2DRerun.

Viimeisenä matkana juostu sprintti vaati tiukkaa keskittymistä. Kapeiden kujien kanssa oli helppo mennä sekaisin. Jyväskylästä ei ihan samanlaista asemakaavaa löydy vaikka hyvät viimeistelyt olikin Pupuhuhdassa tehty. Mallisuunnistuksessa oli onneksi jo ehtinyt saada tuntumaa maastotyyppiin. Veeran alkumatka sujui hyvin ja näytti jo siltä, että mennään jälleen lähelle top10 sijoituksia. Lopun pitkällä välillä pusikon läpi tuli kuitenkin isohko virhe ja paremmat sijoitukset karkasivat. Alkumatkan vauhti lupaa kuitenkin hyvää ensi vuotta ja Tanskan MM-sprinttejä ajatellen! Tulokset, 2DRerun.


Sprintin lähtö