Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
10.07.2021

Veera MM-kisoissa

Tšekin MM-kilpailut saatiin päätökseen perjantain pitkällä matkalla. Veeran oli tarkoitus juosta kisoissa vain sprinttejä mutta yllättäen paikka avautui myös viestiin. Arvokasta kokemusta karttui siten myös maastomatkoilta. 

Sprintti

Kisat käynnistyi sprintillä Terezinin linnoituskaupungissa jonka muurit ja tunnelit toivat haasteita suunnistukseen. Veeran karsinta lähti nihkeästi käyntiin mutta hyvän lopun ansiosta paikka finaalin oli selvä. Finaalin taktiikkana oli suunnistaa tarkemmin alusta asti. Hyvän valmistautumisen ansiosta muurit tuntui tutulta ja suoritus oli hallinnassa. Myös fyysinen vire oli kohdillaan ja sijoitus lopulta huikea 8. vain 13 sekuntia pronssista! 

SSL uutinen, WorldOfO analyysi, tulokset, YLE:n kisalähetys

Sprinttiviesti

Sprinttiviestissä Doksyssä Veera pääsi EM-kisojen tapaan aloittamaan viestin. EM-kokemuksesta huolimatta lähtöviivalla jännitti kuulemma aika paljon. Vauhtiin päästyä ei jännitys enää haitannut ja suoritus oli jälleen hyvin hallinnassa. Vauhtiakin oli selvästi EM-kisoja enemmän ja pitkään sijoitus oli kolmen parhaan joukossa. Lopun pieni virhe ja hyytyminen tiputti muutaman sijan mutta muuten hyvä ja hallittu suoritus. Suomi oli lopulta viestin 7:s.

SSL uutinen, WorldOfO analyysi, tulokset, YLE:n kisalähetys

Viesti

Sprinttiviestin jälkeen sunnuntaina illasta tuli tieto, että edessä olisi myös maastomatkaa viestissä. Alkuviikosta oli vielä aikaa tehdä pari treeniä mallimaastoissa. Ihan optimaalinen ei valmistautuminen viestiin siis ollut mutta suoritus siihen nähden haastavassa maastossa hyvä. Ankkuriosuudella ainoan isomman virheen kohdalla pari joukkuetta livahti ohi ja sijoitus lopulta 8. Arvokisakokemusta tuli heti isolla kauhalla ja viestiä oli hienoa juosta Venlan ja Amyn kanssa. Seuraavissa maastomatkojen MM-kisoissa kahden vuoden päästä Sveitsissä ollaan jo varmasti kärkitaisteluissa mukana!

SSL uutinen, WorldOfO analyysi, tulokset, YLE:n kisalähetys

Seuraavaksi ohjelmassa on palauttelua MM-kisoista ja heinäkuun lopulla seuran Syötteen leirillä aletaan virittelemään kuntoa kohti Ruotsin maailmancupia sekä Venlojen viestiä.

Kuvat SSL / Mika Ilomäki