Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
19.04.2021

Veera Suunnistusliigan avausosakilpailun voittoon

Aiemmilta kausilta tutuksi tulleen Viestiliigan lisäksi tällä kaudella suunnistetaan myös henkilökohtainen kilpailusarja Suunnistusliiga. Ensimmäinen osakilpailu juostiin sunnuntaina Keravalla ja samalla annettiin näyttöjä muutaman viikon päästä Sveitsissä kisattaviin EM-kisoihin. Suunta Jyväskylältä mukana oli viisi naista. Kilpailu oli kaksiosainen: ensin juostiin normaali sprintti ja tauon jälkeen sama rata uudelleen. Näin saatiin testattua taidon lisäksi myös urheilijoiden raakaa fyysistä kapasiteettiä.

Koko talven hyvin harjoitellut ja testijuoksuissa ennätyksiä paukutellut Veera nappasi voiton ensimmäisessä osassa 10 sekunnin turvin ennen Alexandra Enlundia. Marika Teini oli kolmas 11 sekuntia voittajasta. Kisa oli tiukka sillä kymmenen ensimmäistä naista mahtui 30 sekunnin sisään. Suoritukseen ei isompia virheitä mahtunut. Aamusta ei tosin loppukiri vielä oikein lähtenyt eli jotain parannettavaa sentään jäi toiseen juoksuun.

Uudelleenjuoksu ei ennakkoon herättänyt suuria innostuksen tunteita aiemmin enemmän taitopuolen taitajana tunnetussa Klemettisessä. Siksi olikin pieni yllätys myös juoksijalle itselleen, että aika parani vielä reilusti ja vauhti riitti jälleen keulille. Tällä kertaa voitto jaettiin samalla ajalla Enlundin kanssa. Ida Haapala jäi kaksikosta vain yhden sekunnin. Ja lähtihän siitä loppusuoran ajastakin pari sekuntia pois.

EM-joukkue valitaan 20.4. ja Veera on erittäin todennäköisesti porukassa mukana. Suunnistusliiga jatkuu 8.5. Kouvolassa keskimatkan kisalla ja Viestiliiga pyörähtää käyntiin heti seuraavana päivänä samassa paikassa Kymen Rastiviestin merkeissä. Molempia kisoja voi seurata suorana ISTV:n ja Ruudun välityksellä.

Tulokset

Lähetykset (naisten kisassa päästään seuraamaan myös meidän muiden naisten menoa)