Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
23.08.2021

Venlat sijalle 10 Napapiiri-Jukolassa!

Suunta Jyväskylän naiset tekivät seurahistoriaa Rovaniemen Mäntyvaaralla suunnistamalla upeasti kymmenennelle sijalle Napapiiri-Jukolan Venlojen viestissä. Samalla oltiin peräti neljänneksi paras suomalaisjoukkue. Edellisen kerran lähellä samoja sijoja on oltu vuonna 2000, kun Venlat oli Suunta 101 nimellä Pärnävaaralla sijalla 14

Tänä vuonna ykkösjoukkueessa juoksivat Marjo Taanila, Satu Heittola, Veera Klemettinen ja Tereza Janosikova. Vaikka täysin virheettömiä juoksuja ei kukaan nelikosta tehnyt niin kova perustaso ja tasaisen varmat suoritukset toivat hienon tuloksen. Naisten omat kommentit kisasta voit lukea jutun lopusta. Ykkösjoukkueen lisäksi myös muut Venla-joukkueet tekivät hienoja suorituksia ja paransivat menoa edellisestä kerrasta. Kakkosjoukkue raivasi tien sadan parhaan listalle peräti sijalle 76 ja kolmosenkin sijoitus oli 183. 

Naisten innoittamana myös miehet pamauttivat Jukolassa vuoden 2019 sijoituksensa lähes puoliksi ja päätyivät mukavalle sijalle 65. Joukkueen valopilkkuja olivat nuori Simo Klemettinen hurjalla viidennen osuuden vedolla ja ankkuri Misa Tuomala kovalla soolojuoksulla. Muissa joukkueissa nuoret H16-sarjan pojat Anton, Paavo ja Aleksi tekivät hienoja suorituksia lyhyillä väliosuuksilla ja kärkkyvät jo ykkösjoukkueen paikkoja tulevina vuosina.

Suunta Jyväskylän joukkueiden tulokset: Venlat, Jukola. Viestin jännittäviin tunnelmiin voit palata vielä myös YLE Areenassa ja GPS-seurannan kautta.

Naisten tunnelmia ennen ja jälkeen Venlojen-viestin pääset katselemaan @suunnanvenlat IG tililtä.

Venlat

Kiitokset naisten ryhmän tukijoille:

Liikuntapääkaupunki Jyväskylä Paytrail Hotelli Alba ALVA Isku

Urheilijoiden kommentit

Jukola, Suunta Jyväskylä 1. Tulokset.

1. osuus. Lauri Pohjola

"Alkumatkasta mielessä pyöri vielä naisten mahtavat juoksut joten ykkönen lirvahti rankasti soiroon vasemmalle väärälle hajonnalle. Ison pummin jälkeen mieli selkeni sen verran, että loppumatka sujui virheittä letkoja ohitellen."

2. osuus. Tuukka Senttula

"Ensimmäistä kertaa ykkösjoukkueessa kovilla odotuksilla matkaan, hyvässä letkassa ensimmäiset 7 km lähes kärjen vauhtia. Sitten lamppu jäi kiinni puuhun ja jouduin käsikopelolla etsimään pari minuuttia. Loppumatka meni yksin suunnistaessa pikkuvirheillä. Kuitenkin henkilökohtaisesti paras jukolasuoritus💪"

3. osuus. Marko Tölli

"Alun sählinkiä (Tuukka yllätti puomille tulossa) sekä ykkösen haahuilua ja ihmettelyä lukuunottamatta lähes virheetön suoritus, vaikka samalla fyysisesti ehkä elämäni rankin Jukolan veto. Legendaarisen pitkällä välillä tiesin ehkä kolme kertaa tarkasti sijainnin, kun jonkun englantia puhuvan peesissä vedin putkipätkän kokonaan."

4. osuus. Konsta Sipiläinen

"Alku lähti mukavasti käyntiin, juoksu sekä suunnistus tuntui hyvältä. Loppupäässä kuitenkin tuli muutama isompi virhe ja se tiesi lopulta huonoa osuusaikaa. Positiivista, että sijoitus nousi edes vähän😅"

5. osuus. Simo Klemettinen

""

6. osuus. Paulus Sulkula

"Loppuun reilu kolmen minuutin virhe ja sitä ennen muutamia pienempiä. Kulku kohtalaista ja koko matkan sai mennä yksin. Ei päästy vielä tänä vuonna siihen maagiseen suoritukseen, mutta ensi vuonna isketään."

7. osuus. Misa Tuomala

"Perussuoritus, ykköselle aiva kauhee reitivalinta soiden läpi. Muuten pari koukkausta rastiympyröissä muttei mitään sen isompia virheitä. Aika yksinäistä oli, mutta niin se ankkuriosuudella usein tuppaa olemaan."


Venlat, Suunta Jyväskylä 1. Tulokset.

1. osuus. Marjo Taanila

"Viesti lähti hyvin liikkeelle ja oli hienoa edetä tietäen, että on kärjen tuntumassa. Kuitenkin loppuradan virheet jäivät kovasti harmittamaan ja jättivät jossiteltavaa."

2. osuus. Satu Heittola

"Yleisesti ottaen omaan suunnistukseen en ollut niin tyytyväinen kuin olisin toivonut, kun useammalla rastivälillä oli niin epävarma olo siitä, että onko suunta pysynyt oikeana tasaisella samanlaisia kohteita sisältävällä alueella, tiheiköissä jne. (mm. 1-2, 4-5 ja 9-10 välit. GPS). Sen vuoksi hidastelin ja epäilin, että olen tiputtanut sijoja, kun muita juoksi ohi (ainakin 4-5 välillä rastin tuntumassa). Juoksu kulki kyllä ihan hyvin, kun vain tohti juosta. Vaihdossa oli kuitenkin iloinen yllätys, että osuuteni oli kuitenkin mennyt ihan hyvin."

3. osuus, Veera Klemettinen

"Osuus meni ihan hyvin. Lähdin kovaa liikkeelle tavoitteena saada mahdollisimman paljon selkiä kiinni. Alussa se onnistui, mutta lopussa tuli pieniä virheitä."

4. osuus. Tereza Janosikova

"I am such gratitude for having an opportunity to run in the team of Suunta Jyväskylä🤩🙏. It was very challenging for me to start into the last leg from the 16th position along with still pretty strong runners of the last leg. I am satisfied that already from the beginning I managed to be in my own bubble and focus just on my own orienteering. The first part went quite smoothly and I was just checking control by control. Unfortunately in the middle of the race I got trap by a small path and other runners and ended up at another forking. Anyway, I found myself again quite fast and it was not so big a mistake, around 1 minute I think, then I had small hesitation for half of the minutes for the following control but after this part, I got back to my proper orienteering routine when I got in touch also with other girls. Taking my own route choice on a longer one and relaxing my legs was probably a good tactic because I did not lose so much to the pack but I rest my legs enough to be ready for the final sprinting part. I am super glad that despite the long tough finishing corridor I was still able to push and finished at the 1st spot of our pack of 6 girls. And realising after all that we got to 10th place and just made a new club record. There were my teammates waiting after finish etc. ohh it was such an honour to me! It was really amazing weekend and I am so happy that I made such nice memories from my 1st Venla/Jukola by your side. Kiitos S-JKL.❤💙"


Venlat, Suunta Jyväskylä 2. Tulokset.

1. osuus. Janina Donner

"Koko viikon ollut tosi hankalaa juosta ja saada jalat toimimaan, joten oli ihan mukavaa, että kulki edes jotenkin vaikka ei sitä huippupäivää ollutkaan Venloissa, normipäivä kumminkin. Etenin hyvin kärkijoukkueiden perässä alussa, mutta kakkoselle menin ihan vinoon, väärä hajonta ja ainakin 3min virhettä. Sitten jouduinkin jo hitaampien letkojen taakse ja jouduin ohittelemaan. Muuten meni ihan hyvin loppuun, paitsi yks reitinvalintavirhe tuli, kun olisi pitänyt kiertää tien kautta vähän matkaa eikä suoraan soiden läpi. Loppukiri ei sitten taas irronnut yhtään, kun oli juossut mehut pois jo matkalla. Harmi, kun ei tiedä miten hyvin olisin roikkunut mukana ilman alun virhettä😁"

2. osuus. Venla-Linnea Karjalainen

"Oma osuus sujui niin hyvin, ettei paljon parempaa olisi voinut odottaa. Vaikka onkin vielä matkaa kärkiaikoihin, voi olla tosi tyytyväinen! Ja oli ihan älyttömän hauskaa!"

3. osuus. Kaisa Klemettinen

""

4. osuus. Kati Korhonen

"Perustekemistä eli juoksu kulki mutta yksi isompi pummi ja muutama hätäilty rastinotto ja reitinvalinta. Toiseksi viimeiseltä rastilta täysillä maaliin ja siinä välissä kaksi sijaa ylöspäin. 🤓"


Venlat, Suunta Jyväskylä 3. Tulokset.

1. osuus. Janika Puikkonen

"Oli huippua päästä aloittamaan Venlojen viesti ensimmäistä kertaa. Oma suoritus oli hallittu ja kuten esittelyssä sanottiin löysin itseni aika-ajoin letkojen kärjestä johtamassa niitä. Itseluottamus omaan tekemiseen olikin huipussa, kun k-pisteeltä uskalsin valita massasta poikkeavan reitinvalinnan. Olen supertyytyväinen omaan suoritukseen koska vielä muutama viikko sitten olin epävarma kuinka jalka kestää suunnistamista."

2. osuus. Elsa Näpänkangas

"Tekemisessä näkyi vähäinen kisaaminen tällä kaudella, ja sorruinkin kahteen isompaan virheeseen. Juoksu tosin kulki yllättävän hyvin, mutta ei se auta kun ne rastitkin pitäisi löytää😅 Vähän jäi huono maku suuhun, mutta korjasin ne virheet sitten Jukolassa, kun pääsi juoksemaan vielä toiseen kertaan noille soille😁"

3. osuus. Michaela Lavichova

"Harmittaa yksi aika iso pummi, sen jälkeen tuli muutamia pieniä virheitä. Ja täytyy vielä katsoa kartalta reittivalintoja mutta maasto oli ainakin todella hieno, suunnistus oli hauskaa ja juostakin pystyin aika hyvin koko osuuden. Minusta se oli minulta aika perussuoritus. Oli mukava päästä mukaan!"

4. osuus. Ruut Kanko

"Venloissa piirreltiin kartalle muutamia🌹🌹🌹. Jukolassa onneksi ruusut jäivät, mutta niin jäi metsään myös kaikki mehutkin ja tämän hetken oloa voisi kuvata näin:
Heikko happi