Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta
16.12.2019

Mikko Lepo on poissa

Suunta Jyväskylä ja koko jyväskyläläinen suunnistusyhteisö koki suuren menetyksen, kun Mikko Lepo menehtyi vain 46-vuotiaana 7. joulukuuta.

Mikko tunnettiin seurassamme aina ystävällisenä ja miellyttävänä kilpakumppanina sekä pyyteettömänä talkootyön tekijänä. Hänen osaava kädenjälkensä näkyi niin suunnistuskoulun harjoituksissa kuin useiden kilpailujemme järjestelyissä. Entisenä huippusuunnistajana hänen tarkkanäköinen panoksensa rikastutti monella tavoin seuramme suunnistuselämää.

Mikko oli kotoisin Kangasalta, ja edusti vertaansa vailla olevan nuorten kilpauransa Kangasalan Kisaa. Tuloksellisesti hänen parhaat menestyksensä tulivat seuramme järjestämistä nuorten MM-kisoista Hitonhaudan maastoissa vuonna 1992. Siellä Mikko voitti pikamatkan maailmanmestaruuden, ja uusi saman tempun viestin ankkurina. Hän voitti yhteensä kuusi nuorten MM-mitalia. Useat loukkaantumiset varjostivat seuraavia vuosia, eikä Mikon täyttä potentiaalia päästy näkemään aikuisten kisoissa.

Pääkaupunkiseudulla vietettyjen opiskeluvuosien jälkeen Mikko asettui perheineen Jyväskylään vuosituhannen vaihteessa. Hän teki ansiokkaan työuransa kaupungin Tilapalvelun palveluksessa, mutta vaativien työtehtävien ohessa Mikolla riitti aikaa ja energiaa myös seuratyöhön. Mikon valmistelemia harjoituksia suunnisti vuosien varrella satoja lapsia ja nuoria, kanssaveteraaneja unohtamatta. Useista kisajärjestelyistä mieleenpainuvin lienee Muuratsalon SM-kilpailu vuonna 2014, jonka tekemisessä Mikko oli vahvasti mukana taustojen ja yhteistyökumppanuuksien rakentamisesta aina kisakeskuksen siivoukseen saakka. Myös tulevan kevään Paljakon SM-kisoja kerettiin valmistella yhdessä Mikon kanssa. Tällä vuosikymmenellä hän oli lastensa harrastuksen kautta aktiivisesti mukana myös jalkapallovalmennuksessa.

Lukuisat yhteiset kisareissut, sadat yhteiset hikiset lenkkikilometrit ja saunalöylyt ovat seurakavereiden mielessä, kun muistelemme Mikon rauhallisen ystävällistä seuraa ja lakonista huumoria. Kaipaus on suuri.

Suunta Jyväskylän suunnistajat ottavat osaa Mikon perheen ja muiden läheisten suruun.

Mikko tunturisuunnistuksessa vuonna 2010