Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kilpailuohje

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita

Kilpailun johto, ratamestarit, valvoja, tiedotus ja tuomarineuvosto

Kilpailun johto: Samuli Heino 050 3888 507

Ratamestarit: Vesa Klemettinen, Raimo Itkonen ja Jussi Hietala (lasten radat)

Tiedotus: Kati Korhonen, 050 544 2640

Valvoja: Juha Tolonen, ViPa

Tuomarineuvosto: Pauli Leinonen (pj.) LS-37. Merja Rantanen, JRV. Teemu Karjalainen, VaajTe.

Kilpailukartta

Kilpailukartta on valmistunut 5/2021. Kartan mittakaava on 1:7500 sarjoilla H/D45-85 ja H/D12 sekä H/D10RR ja H/D12TR. Muilla sarjoilla 1:10 000. Käyräväli on 5m. Kartan koko on A5 H/D10RR H/D12TR, muilla sarjoilla A4.

Kartta on tulostekartta ja se on muovikotelossa. Karttoja ei kerätä pois maaliin tulleilta kilpailijoilta. Muista reilun pelin periaatteet.

Rastimääritteet

Kaikissa sarjoissa on rastimääritteet painettuina karttaan. H/D20 näyttökilpailusarjoissa jaetaan myös irralliset määritteet. Muissa sarjoissa ei irtomääritteitä.

Maasto

Ratamestarien ja valvojan lausunnot.

Kilpailunumerot

MM-näyttökilpailusarjoissa H20 ja D20 on käytössä kilpailunumerot, jotka lähtökynnyksellä. Omat hakaneulat. Muissa sarjoissa ei käytetä kilpailunumeroita.

GPS-seuranta

MM-näyttökilpailusarjoissa H/D20 on käytössä GPS-seuranta kaikilla juoksijoilla. GPS-liivit jaetaan seurattaville urheilijoille lähtökynnyksellä ja GPS laitteet asennetaan lähtöjärjestelijän toimesta liiviin lähtöpaikalla 5 min. ennen lähtöaikaa.

Viitoitukset

Viitoitukset alkavat Infoteltan vierestä opaspaalulta. Kilpailuissa ei ole käytössä varsinaista kilpailukeskusta, vaan tarkoitus on, että kilpailijat tulevat autoiltaan suoraan lähtöpaikoille ja kilpailusuorituksen jälkeen suoraan etämaalista taas autoille. Vain välttämättömät asiat hoidetaan esim. infossa.

Pukeutuminen, peseytyminen ja wc:t

Ei pukeutumis- ja peseytymismahdollisuutta. WC:t infon läheisyydessä ja lähtökynnyksellä.

Kuvat

Maalissa ja maastossa on kuvaajia. Kuvia julkaistaan kisasivuilla ja Suunta Jyväskylän somepalveluissa. Mikäli haluat kieltää mahdollisen kuvasi julkaisun, ota yhteyttä kilpailun tiedottajaan.

Mallirasti

Mallirasti, jossa voi testata Emit-kortin toiminnan, on opaspaalun vieressä.

Emit-kilpailukortit

Kilpailija on velvollinen tarkastamaan Emit-numeronsa lähtöluettelosta. Jos numero ei täsmää, kilpailijan tulee selvittää asia infossa ennen omaa lähtöään. Lainakortin (hinta 5 €) voi noutaa infosta, jonne se on myös palautettava kilpailun jälkeen. Palauttamattomasta lainakortista peritään 70 euron maksu.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautumisessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tarkista kilpailijan Emit-kortin numeroa ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia, suoritus hylätään (SLL sääntö 11.518).

SSL:n sääntöjen mukaan vain alkuperäisessä kunnossa olevien emit-korttien käyttö on sallittua. Muunnellun tai korjaillun kortin käyttäminen johtaa suorituksen hylkäämiseen. Älkää käyttäkö kortteja, joihin on vaihdettu paristo!

Emit-tarkistusliuska

Emit-tarkistusliuskoja on saatavilla lähdöissä.

Lähtöajat

H/D20-sarjojen lähtöajat ovat nähtävillä ti 18.5. lähtien. Muiden sarjojen lähtöajat valitaan itse S-JKL:n www-sivuilla ti 18.5. alkaen. Lähtöaikojen valinta on avoinna ke 19.5. klo 18.00 asti. Tämän jälkeen järjestäjä arpoo valitsematta jääneiden kilpailijoiden lähtöajat. Lopulliset lähtölistat ovat nähtävillä to 20.5.

Näyttösarjojen 20 viimeistä lähtijää muodostaa ns. kuuman ryhmän. Kuumaan ryhmään sijoittumisen perusteena on nuorten maajoukkue 2021 sekä JWOC2021 näyttökilpailuiden pistetilanne.

Lähtö

Kuljettaessa lähtöön suositellaan käytettäväksi kasvomaskia. Lähtöpaikalla on roskapusseja, joihin voi käytetyn maskin jättää.

Kilpailuissa käytetään kahta lähtöpaikkaa. Lähtö 1 on nuorten näyttökilpailusarjoille H/D20, jonne kuljetaan lähtökynnyksen kautta. Kaikki muut sarjat lähtevät lähdöstä 2.

Lähtöön 1 on matkaa 1950 m. Lähtökynnykselle 950 m, josta lähtöön 1000 m.

Lähtöön 2 on matkaa 350 m.

Lähtöihin on viitoitus opaspaalulta. Lähdöistä on viitoitus K-pisteelle. Lähdön 2 suunnistajat verryttely vain opaspaalun ja lähdön välisellä tiellä!

Lähdön toiminta H/D 16 ja vanhemmat (lasten sarjojen erityisohjeet lopussa)

5 minuuttia: Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan. Lähdössä 1 (H/D20) GPS-seurattaville urheilijoille laitetaan seurantalaite liiviin ja kilpailija saa irtorastimääritteet.

4 minuuttia: Lähtöajan (ja kilpailunumeron H/D20) tarkastus.

3 minuuttia: Kilpailija nollaa Emit-korttinsa.

2 minuuttia: Kilpailualueen kartta on nähtävissä.

1 minuuttia: Kilpailija siirtyy sarjansa mukaisen karttasangon viereen.

Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Kilpailija ottaa itse kilpailukartan lähtömerkin saatuaan. Kartat ovat muovisuojuksissa sarjatunnuksella varustetuissa sangoissa. Kilpailija vastaa itse oikean kartan ottamisesta.

Lasten lähdön toiminta, ks. lasten ratojen erityisohjeet.

Lähtökynnys

Nuorten näyttökilpailusarjoilla H/D20 on käytössä lähtökynnys, joka on matkalla lähtöpaikalle 1. Matkaa lähtökynnykselle on opaspaalulta 950 m ja lähtökynnykseltä lähtöpaikalle 1000 m. Lähtöviitoitukselta ei saa poiketa maastoon.

Lähtökynnyksellä on oltava kaikkien näyttökilpailuun osallistuvien viimeistään klo 11:15. Tämän jälkeen lähtökynnysalue suljetaan ja myöhästyneitä kilpailijoita ei päästetä enää lähtöpaikalle.

Lähtökynnykselle ei saada tuoda puhelimia ja kelloja, joissa karttaominaisuus, tai muita vastaavia elektronisia laitteita.

Lähtökynnykseltä on varustekuljetus opaspaalulle infoteltan viereen. Oma pussi/ reppu varusteille. Järjestäjältä ei pusseja! Huom! lähtökynnyksellä ei ole tarjolla juotavaa. Lähtökynnyksellä on WC.

Lähtökynnyksellä on mahdollista kiertää lämmittelyrata, jonka pituus on 1600 m. Verryttelyradan kartat jaossa lähtökynnyksellä. Lähtökynnyksellä ei ole sateensuojaa.

Kielletyt alueet

Kilpailumaastoon ei saa mennä kilpailusuorituksen jälkeen.

Viimeinen rasti

Viimeisellä rastilla on kolme leimasinta, joissa on koodit 100 ja RR7.

Kilpailija voi leimata mihin tahansa näistä kolmesta.

Maali

Kaikki saapuvat samaan maaliin, johon johtaa viitoitus viimeiseltä rastilta. Kilpailussa käytetään maalileimausta. Maaliin tulon jälkeen annetaan kilpailijoille käsidesiä ja kasvomaski. Vasta tämän jälkeen siirrytään leimantarkastukseen. Virheelliset ja puutteelliset leimaukset käsitellään heti leimantarkistuksen jälkeen. Maali suljetaan klo 16.00.

Maalissa jaetaan maaliin tulleille vesipullo. Huom! Kilpailuissa ei ole muuta vettä tarjolla, eli omat juomat mukaan!

Ohjeet keskeyttäneille

Keskeyttäneen kilpailijan on tultava suoraan maaliin ja ilmoittauduttava maalihenkilöstölle.

Ensiapu

Maalin läheisyydessä on ensiapupaikka.

Varusteiden kuljetus

Lähtökynnykseltä on varustekuljetus. Lähtöpaikoilta ei ole varusteiden kuljetusta.

Ravintola

Kilpailuissa ei ole ravintola- ja kahvilapalveluita.

Opastus ja lähestyminen

Opastus alkaa 9-tieltä teiden 9 ja 16593 (Hyrkköläntie) risteyksestä. Risteyspaikka on noin 2 km Korpilahden eteläisestä liittymästä Jämsän suuntaan.

Navigointiosoite opastuksen alkuun on "Ysitie 2786, Jyväskylä".

Opastus on paikoillaan la 22.5.2021 klo 09.00 alkaen.

Pysäköinti

Pysäköinti tapahtuu ohjatusti tienvarsipysäköintinä. Matkaa pysäköintipaikalta infopisteelle on 0,1 - 1,5 km. Varaa riittävästi aikaa siirtymisiin. Ei pysäköintimaksua.

Matkailuautot sijoitetaan myös tienvarsipysäköintiin. Matkaa pysäköintipaikalta infopisteelle on 1,1 - 1,5 km.

Lisäohjeita:

Liikenteenohjaajat opastavat ajoneuvot pysäköintipaikkoihin ja ohjaavat myös kohtaamisliikennettä. Käytössä olevat tiet ovat kapeita ja liikenteen sujuminen edellyttää liikenteenohjaajien määräysten noudattamista. Kohtaamispaikkoja on merkittynä teiden varteen: niiden kohdalla tien kummallakin laidalla pysäköinti on ehdottomasti kielletty n. 10 m matkalla kohtaamispaikka- merkistä kumpaankin suuntaan. On myös huomattava, että pysäköintialueen teillä on voimassa tilapäinen nopeusrajoitus 50 km/h molempiin ajosuuntiin – hitaamminkin saa ajaa, mikä on myös suositeltavaa.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävissä kilpailun kisasivuilla.

Palkinnot ja palkintojen jako

H/D21 sarjoissa sekä H/D20 MM-näyttökilpailusarjoissa palkitaan kolme parasta lahjakortein. H/D10RR, H/D12TR ja H/D12 sarjoissa palkitaan kaikki osallistujat. Muissa sarjoissa palkitaan sarjojen voittajat lahjakortein.

Lahjakorttipalkintojen saajia pyydetään lähettämään yhteystietonsa tulosten selvittyä maanantaihin 24.5. mennessä osoitteeseen katja.kaario@gmail.com. Lahjakortit lähetetään palkinnon saajille kootusti tiistaina 25.5.

Lasten sarjalaiset H/D10-12 voivat noutaa palkinnon heti suorituksena jälkeen infoteltasta.

LASTEN RATOJEN ERITYISOHJEET

Rastit

RR-sarjan rastit ovat viitoituksen varrella selkeissä, hyvin näkyvissä kohteissa. Rastit on merkitty tunnuksin RR1, RR2 jne. Muilla sarjoilla on normaalit rastitunnukset.

RR/TR-viitoitus

Reitti on merkitty maastoon valkoisella yhtenäisellä muovinauhalla.

Lasten lähdön toiminta

5 minuuttia: Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan

4 minuuttia: Lähtöajan tarkistus. RR- ja TR-sarjojen kartat ratoineen nähtävillä. Muilla sarjoilla K-piste nähtävillä.

3 minuuttia: Emit-kortin nollaus.

2 minuuttia: Rastireittisuunnistaja saa kartan ja häntä opastetaan. H/D12TR-sarjojen kartat ratoineen nähtävillä. H/D12- ja H/D14-sarjojen mallikartta nähtävillä.

1 minuuttia: Rastireittisuunnistaja saa tutkia karttaa ja rataa. H/D12 ja sitä vanhemmat saavat ottaa kartan.

Kartat ovat muovisuojuksissa sarjatunnuksella varustetuissa sangoissa.

Maali

Viimeiseltä rastilta on yhtenäinen viitoitus maaliin. Maalileimaus suoritetaan maaliviivalla.

 

Menestyksekästä kilpailua!

Suunta Jyväskylä ry