Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Valvojan lausunto

Viime syksyn SM-kisojen jälkeen palataan jälleen Päijänteen jylhiin maisemiin ja sen länsipuolelle, jossa on suunnistettu viimeksi vajaa 30 vuotta sitten. Haukkavuoren maastosta on laadittu uusi ja ajantasainen kartta, jolla on ilo suunnistaa. Etenkin näin keväällä Haukkavuoren kulkukelpoisuus on varsin hyvää. Alueen halkoo paikallistie, jonka kaikki radat ylittävät. Vaikka liikennemäärä on vähäinen, tien ylityksissä on kuitenkin syytä noudattaa varovaisuutta. Polkuja ei juuri ole. Haukkavuoren luontopolku on eniten käytetty. Maastossa viihtyvät hirvieläimet ovat tehneet omia riistapolkujaan, jotka paikoitellen näin keväällä näkyvät selvemmin. Karttaan niitä ei ole kuvattu. Kuviorajat erottuvat maastossa hyvin. Samoin vihreällä kuvatut alueet.

Haukkavuoren maastosta löytyy sekä pienipiirteisyyttä että kuusikoita. Tuulenkaatoja on varsin paljon, joten ne saattavat tuoda mutkia matkaan. Rastipisteet ovat tarkkoja ja vaativat suunnistamista aivan lipulle saakka. Rasteja on myös lähekkäin, joten muistakaa tarkistaa rastitunnukset. Keskimatka on sähäkkä kisa, mutta silti on maltettava käyttää tarvittaessa käsijarrua ja olla huolellinen. Toisaalta on alueita, joissa parempi näkyväisyys ja hyvä pohja nostavat vauhdin kovemmaksi.

Haukkavuoren läntinen rinne on jyrkkä, osa radoista on ohjattu kulkemaan siirtymävälinä alas. Sekin on kivikkoinen ja vaatii huolellisuutta, joten varovaisuus on tarpeen. Muutamilla radoilla tullaan alas loivemmasta kohdasta, mutta sielläkin pitää olla varovainen.

Kisan ratamestariryhmä ovat laatineet keskimatkan ja nuorten MM-näyttökilpailua varten hyvät ja vaativat radat. Sopivaa rytmitystä ja myös fyysisyyttä on luvassa. Lasten radat kulkevat lähempänä kisakeskusta, jossa polut ja aukot antavat tukea suunnistukseen näin talven jälkeen.

Keski-Suomen koronatilanne on tällä hetkellä varsin hyvä, mutta silti meidän pitää malttaa noudattaa koronaohjeita. Sanomattakin on selvää, että flunssan oireiden kanssa kisaan ei voi osallistua eikä tulla edes kisapaikalle.

Tsemppiä Haukkavuoren vaativaan maastoon!
Juha Tolonen, Vihtavuoren Pamaus