Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Valvojan ja ratamestareiden lausunto

Tämän vuoden Jyvässprintti käydään viime vuoden maaston vieressä, mutta samanlaisesta maastosta ei ole kyse. Viime vuoden tapaan arkkitehtuuri on paikoitellen kaikkea muuta kuin loogista, mutta viime vuoden tapaista rinnemaastoa monine tasoineen ei ole tarjolla. Tällä kertaa vauhti nousee hiukan kovemmaksi eikä matkalla tarvitse arpoa rastimääritteiden kanssa, onko rasti yllä, alla, takana vai vieressä. Kohdistuspisteitä ei siis tarvita rastiympyrässä, mutta tarkkuutta sitäkin enemmän, sillä paikoitellen rytmitystä on haettu hyvin lyhyillä rastiväleillä ja suunnanmuutoksilla pitkien rastivälien vastapainoksi.

Kisamaaston keskellä on metsäkaistale, johon kartantekijä on ripotellut kivikon merkkejä ja vihreää väriä. Metsän käyttö ei ole kielletty, mutta radat on laadittu siten, ettei metsään ole pakko mennä, jos ei tahdo. Ja jos menee, niin kannattaa ottaa tosissaan edellä mainitut kivikkojen ja pusikoiden merkit. Optimaalinen tossuvalinta on mahdollisimman vauhdikas lenkkitossu.

Alueella on muutama portti, jotka pyritään pitämään kiinni ja niitä valvotaan. Jos kuitenkin juuri sinun juostessasi portin vierestä joku talon asukas on sen aukaissut hetkellisesti, niin usko karttaa. Kyseiset portit ovat selkeissä paikoissa eikä niiden läpi pitäisi onnistua vahingossa menemään. Portteja siis myös valvotaan, joten eiköhän tämänkin haasteen kanssa pärjätä.

Joillain radoilla eteen voi tulla hyvin kapeita kulku-uria rakennusten välissä ja vieressä. Varokaa erityisesti näillä alueilla muiden ihmisten lisäksi avautuvia ovia, vihaisia koiria, vilkkaita lapsia ja kaikkea muuta yllättävää: sprinttisuunnistus suoritetaan ihmisten pihoilla ja se vaatii meiltä kaikilta pientä varovaisuutta ja kunnioitusta muita kohtaan.

Nuorimpien lasten radat kulkevat turvallisesti ja suoraviivaisesti, joten kymppisarjalaisetkin voivat hyvillä mielin lähteä kokeilemaan suunnistusta ilman siimaa.

Tervetuloa nauttimaan vauhdin hurmasta ja oikean aikaisesta jarruttamisesta Kuokkalan mainioon sprinttimaastoon!

T. Jake, Kimmo ja Teemu