Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta

Ratamestareiden lausunto

Jo perinteeksi käynyt kolmas Jyvässprintti suunnistetaan tällä kertaa Pupuhuhdan asutusalueen ja Huhtasuon ostoskeskuksen maastoissa. Maastotyyppi poikkeaa jonkin verran edellisistä Jyvässprinteistä, erityisesti rakennelmia on hiukan harvemmassa kuin aiempina vuosina. Vastapainoksi tarjotaan korkeuseroja, aitoja ja pusikoita sen verran, että täysipainoinen sprinttikokemus on taattu.

Kasvillisuus on varsinkin Pupuhuhdan alueella hiukan tyypillisestä kerrostaloalueesta poikkeava: pihojen kasvillisuutta ei ole liikaa parturoitu ja alueelle jäävät metsäkaistaleet ovat näkyväisyydeltään sprinttivauhdissa yllättävän tukkoiset johtuen osittain korkeuseroista: oksat osuvat poikkeuksetta näköpiiriin. Metsään ei kuitenkaan tarvitse mennä, jos ei tahdo - ja vauhtia radoilla riittää varmasti.

Valmiiksi luultuja ratoja jouduttiin viilailemaan vielä viimeisillä viikoilla, kun alueelle ilmestyi rakennustyömaa ja kaivantoja. Onneksi pikaiset muutokset johtivat pääsääntöisesti entistä parempiin ratoihin ainakin ratamestareiden mielestä. Kikkailua ei ole odotettavissa vaan haastavuus tulee rytmityksestä, suunnanmuutoksista ja joskus jopa kimuranteista reitinvalinnoista. Kuten aiempina vuosinakin on ollut tapana, ratamestareilta on turha jälkeenpäin kysyä mikä oli paras reitinvalinta - ei niitä ole nytkään sen kummemmin kellotettu tai mittailtu. Laittakaahan valintanne kisan jälkeen reittihärveliin, niin ratamestaritkin saavat tietää parhaat valinnat.

Tervetuloa nautiskelemaan!

-Teemu ja Kimmo