Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kilpailuohje

Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä ilmoitustaululla kilpailukeskuksessa.

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailun johto, ratamestarit, valvoja, tulospalvelu, kuulutus, info, tiedotus ja tuomarineuvosto:

Kilpailun johto: Hannu Korhonen 040 5724538  & Jouni Sipiläinen

Ratamestarit: Vesa Klemettinen & Raimo Itkonen

Lasten radat: Mikko Lepo

Tulospalvelu: Jani Kurhinen

Kuulutus: Ossi Heikkilä

Info: Tarja Lepo

Tiedotus: Kati Korhonen, 050 5442640

Valvoja: Tuomo Marttinen, IPR

Tuomarineuvosto:

Juha Koskinen, VaajTe (pj)

Tero Föhr, VeVe

Maaret Rantanen, JRV

Kilpailukartta

Kilpailukartta on valmistunut 5/2019. Kartan mittakaava on 1:7500 sarjoilla H/D8RR-H/D12 ja H/D45-H/D85 sekä Kunto C -radalla, muilla sarjoilla 1:10000. Käyräväli on 5 metriä. Kartan koko on A5 sarjoilla H/D8RR-H/D12, muilla A4.

Kartta on tulostekartta ja se on muovikotelossa. Karttoja ei kerätä pois maaliin tulleilta kilpailijoilta. Muista reilun pelin periaatteet.

Rastinmääritteet

Kaikissa sarjoissa on irralliset rastinmääritteet. Rastinmääritteet ovat saatavilla lähtöpaikalla, omat kiinnitystarvikkeet tarvitaan. Rastinmääritteet ovat myös kartassa.

Maasto

Kilpailu käydään Päijänteen metsäisessä ja paikoin kallioisessa rantamaastossa, josta löytyy sekä rinnettä että tasaisempia mäkien lakialueita. Kts. tarkemmin ratamestarien ja valvojan lausunto.

Kilpailunumerot

Kaikissa kilpasarjoissa käytetään kilpailunumeroita. Kilpailunumerot ja hakaneulat ovat kilpailukeskuksessa tulostaulun vieressä. Kilpailunumerot kerätään pois maalissa kilpailun jälkeen.

Viitoitukset

Viitoitukset alkavat opaspaalulta.

Pukeutuminen, peseytyminen ja wc:t

Pukeutuminen kilpailukeskuksessa maasto-olosuhteissa. Ei peseytymismahdollisuutta, Sääksjärven uimarannalle matkaa n. 800 m. Wc:t kilpailukeskuksessa, ja lähdössä yksi wc.

Kuvat

Kilpailukeskuksessa ja maastossa on kuvaajia. Kuvia julkaistaan kisasivuilla ja Suunta Jyväskylän somepalveluissa. Mikäli haluat kieltää mahdollisen kuvasi julkaisun, ota yhteyttä kilpailun tiedottajaan.

Mallirasti

Mallirasti, jossa voi testata Emit-kortin toiminnan, on opaspaalun vieressä.

Emit-kilpailukortit

Kilpailija on velvollinen tarkastamaan Emit-numeronsa lähtöluettelosta. Jos numero ei täsmää, kilpailijan tulee selvittää asia infossa klo 10:een mennessä. Lainakortin (hinta 4 €) voi noutaa infosta, jonne se on myös palautettava kilpailun jälkeen. Palauttamattomasta lainakortista peritään 60 euron maksu.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautumisessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tarkista kilpailijan Emit-kortin numeroa ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia, suoritus hylätään (SLL sääntö 11.518).

Emit-tarkistusliuska

Emit-tarkistusliuskoja on saatavilla lähdöissä. Kilpailija merkitsee itse kilpailunumeronsa tarkastuskorttiin ja on vastuussa tarkistusliuskan kiinnittämisestä ja sen kiinni pysymisestä.

Lähtö

Lähtöön on matkaa 900 m.

Lähtöihin on viitoitus opaspaalulta. Lähtö suljetaan 10 minuuttia viimeisen arvotun lähtöajan jälkeen. Lähdöistä on viitoitus K-pisteelle. Lähtöpaikalla yksi wc.

Aikuisten lähdön toiminta

5 minuuttia: Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan.

4 minuuttia: Lähtöajan ja rintanumeron tarkastus.

3 minuuttia: Kilpailija nollaa Emit-korttinsa.

2 minuuttia: Kilpailualueen kartta on nähtävissä.

1 minuuttia: Kilpailija siirtyy sarjansa mukaisen karttasangon viereen.

Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Kilpailija ottaa itse kilpailukartan lähtömerkin saatuaan. Kartat ovat muovisuojuksissa sarjatunnuksella varustetuissa sangoissa. Kilpailija vastaa itse oikean kartan ottamisesta.

Lasten lähdön toiminta, ks. lasten ratojen erityisohjeet.

Kielletyt alueet

Kilpailumaastoon ei saa mennä kilpailusuorituksen jälkeen.

Maali

Kaikki saapuvat samaan maaliin, johon johtaa viitoitus viimeiseltä rastilta. Kilpailussa käytetään maalileimausta. Maalileimauksen jälkeen siirrytään suoraan leimantarkastukseen. Virheelliset ja puutteelliset leimaukset käsitellään heti leimantarkistuksen jälkeen. Maali suljetaan klo 15.00.

Ohjeet keskeyttäneille

Keskeyttäneen kilpailijan on tultava suoraan maaliin ja ilmoittauduttava maalihenkilöstölle.

Rastiralli

Kisoissa on mahdollisuus kiertää vanhemman kanssa RR-rata. RR-radalle pääsee 10 minuutin kuluttua viimeisen RR-sarjan kilpailijan lähdön jälkeen. Lähtöaikaa on puoli tuntia ennen kuin lähtö suljetaan. Rastiralli päättyy kuntosuunnistusmaaliin. Osallistumismaksu on 5 euroa. Kaikki reitin kiertäneet palkitaan.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupaikka.

Varusteiden kuljetus

Lähdöstä ei ole varusteiden kuljetusta.

Ravintola

Kilpailukeskuksessa on perinteinen kisakahvila.

Pysäköinti

Kilpailukeskuksen osoite on Itätuulentie 13, mutta sen läheisyydessä ei ole pysäköintialuetta. Ohjattu pysäköinti järjestetään tienvarsipaikoituksena useassa paikassa, jolloin kävelymatkaa kilpailukeskukseen tulee enimmillään 1000 m. Polkupyöräparkki kisakeskuksen läheisyydessä.

Huoltoajo kilpailukeskukseen tapahtuu Sarvivuorentien kautta.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävissä tulostaululla ja kilpailun jälkeen kisasivuilla.

Palkinnot ja palkintojen jako

AM-mitalit jaetaan kolmelle parhaalle, mutta H/D35-sarjoista ylöspäin siten, että mitali annetaan vain voittajalle, jos sarjassa on neljä osallistujaa tai vähemmän. Jos sarjassa on viisi tai useampi osallistuja, mitalit jaetaan kolmelle parhaalle.

Kansallisessa kilpailussa palkittavien määrä on nähtävissä infossa ja ilmoitustaululla. Sarjoissa H/D21, H/D14, H/D12, H/D12TR, H/D10RR ja H/D8RR palkinnot jaetaan tulosten selvittyä, muissa sarjoissa palkinnot saa noutaa palkintopöydältä tulosten selvittyä (merkitään tulostaululle, kun palkinnot on noudettavissa).

KUNTOSARJOJEN OHJEET

Kuntosarjojen ilmoittautuminen ja maksu suoritetaan infossa. S-JKL:n kuntorastien kausi- ja sarjakortit eivät käy maksuna, myöskään piikkilistat eivät ole käytössä. Infosta saa lipukkeen, jota vastaan saa kartan kuntosuunnistuksen lähtöpaikalla. Lähtöpaikka on kilpailun lähdön yhteydessä, ja sinne johtaa viitoitus opaspaalulta. Matkaa kilpailukeskuksesta kertyy 900 m. Maastoon pääsee klo 11-12 välisenä aikana. Maalissa leimataan omaan, erilliseen kuntorastien maalileimasimeen. Emit puretaan infossa. Myös ilman emitiä suunnistavat sekä keskeyttäneet ilmoittautuvat infossa maastosta tultuaan.

Kuntosarjojen radat on laadittu keskimatkan luonteisiksi ja niillä on runsaasti rasteja. Koodien tarkistus kannattaa tehdä huolella, sillä maastossa on paljon rasteja paikoin hyvinkin lähekkäin. Nyt on siis kuntoilijallakin oiva mahdollisuus päästä kokemaan oikean suunnistuskilpailun tunnelmaa kaupungin kupeessa uudella kartalla ja kilpailukeskuksen palveluilla!

LASTEN RATOJEN ERITYISOHJEET

Rastit

RR-sarjan rastit ovat viitoituksen varrella selkeissä, hyvin näkyvissä kohteissa. Rastit on merkitty tunnuksin RR1, RR2 jne. Muilla sarjoilla on normaalit rastitunnukset.

RR/TR-viitoitus

Reitti on merkitty maastoon keltapunaisella yhtenäisellä muovinauhalla.

Lasten lähdön toiminta

5 minuuttia: Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan

4 minuuttia: Lähtöajan ja rintanumeron tarkistus. RR- ja TR-sarjojen kartat ratoineen nähtävillä. Muilla sarjoilla K-piste nähtävillä.

3 minuuttia: Emit-kortin nollaus.

2 minuuttia: Rastireittisuunnistaja saa kartan ja häntä opastetaan. H/D12TR-sarjojen kartat ratoineen nähtävillä. H/D12- ja H/D14-sarjojen mallikartta nähtävillä.

1 minuuttia: Rastireittisuunnistaja saa tutkia karttaa ja rataa. H/D12 ja sitä vanhemmat saavat ottaa kartan.

Kartat ovat muovisuojuksissa sarjatunnuksella varustetuissa sangoissa.

Maali

Viimeiseltä rastilta on yhtenäinen viitoitus maaliin. Maalileimaus suoritetaan maaliviivalla.

 

Menestyksekästä kilpailua!

 

Suunta Jyväskylä ry