Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta

Ratamestarien ja valvojan mietteitä

Suunta Jyväskylän perinteinen kahden keskimatkan kansallinen juostaan tänä vuonna Päijänteen rantamailla Kinkoriutan maastossa. Alueella on kilpailtu kansallisten kisojen tasolla viimeksi v. 2004. Tätä kisaa varten alue on kokonaan uudelleenkartoitettu Timo Joensuun jo Suunta Jyväskylänkin aiemmissa kisoissa tutuksi tulleella osaavalla otteella.

Emme koeta vääntää kilpailumaastoa kevään trendin mukaisesti suppamaastoksi, mutta pyrimme tarjoamaan laadukasta keskimatkan suunnistusta varsin hyväkulkuisessa ja monin paikoin teknisesti vaativassakin rinnemaastossa. Kilpailualuetta hallitsee mäkialue, jonka eteläinen, kilpailukeskuksen läheinen osa on nopeakulkuista mäntyvaltaista ja kallioista aluetta hyvällä näkyväisyydellä. Pohjoisempana puusto on osin varttuneempaa ja paikoin kuusivaltaista.

Kilpailualue on kaupunkilaisten virkistyskäytössä ja polkuverkosto on paikoin melko runsas. Kartassa on kuvattu johdonmukaisesti selkeät polut, heikompien kohdalla on käytetty epäselvän polun kuvausta. Polkuja tai uria on maastossa myös enemmän kuin karttaa on piirretty. Osa vanhoista ajourista on kuvattu keltaisella viivalla, osa niistä näkyy maastossa hyvin lähes polkuna kun taas osaa voi olla vauhdissa vaikea havaita. Tämä on hyvä huomioida etenkin lasten radoilla, jotka kiertävät kilpailukeskuksen läheisyydessä polkurikkaassa maastossa. Kartan muutamat tummanvihreällä kuvatut alueet ovat varsin tiheitä, vaaleanvihreä ei sen sijaan keväisissä olosuhteissa vielä menoa kovin paljon hidasta. Tosin kesä tulee juuri nyt vauhdilla, viikon päästä tilanne voi jo olla toinenkin ja ainakin näkyvyys niissäkin paljon rajoittuneempi.

SM-formaattia mukaillen aamupäivällä kilpaillaan lyhennetyillä keskimatkan radoilla, iltapäivällä ratojen pituudet ovat keskimatkan tavoiteaikojen mukaiset. Lasten rasti- ja tukireitti kisaillaan vain aamupäivän kilpailun yhteydessä. Siimarilla on mökkitien ylitys, jossa on tien ylityksen valvonta. Ylitys vain siimarin kohdalta.

Rami, Vesku, Mikko ja Tuomo