Valvojan lausunto

Maakuntasuunnistus rykäistään tänä vuonna ennätyksellisen aikaisessa vaiheessa suunnistuskautta. Itse asiassa uskoisin, että tämän tasoisia suunnistuskinkereitä ei ole koskaan ennen pidetty Keski-Suomessa heti näin huhtikuun alussa. Ainakaan ilman suksia. Silti idea juuri tästä kisasta juuri tässä vaiheessa kautta ja juuri tällaisessa formaatissa kuulosti heti alussa hyvinkin järkevältä idealta. Kuka sen sitten lieneekään keksinyt.

Jyväskylän yliopiston kampus ja lounaispuiston alue tarjoavat tälle sprinttisuunnistusviestille erinomaiset puitteet. Alue on yhtenäinen ja turvallinen, autoliikenteen seassa ei tässä kisassa tarvitse edetä.  Ainoastaan pisimmillä radoilla ylitetään katuja, olkaa tarkkoina sallittujen ylityspaikkojen noudattamisen kanssa. Yliopiston rakennusten remontti näkyy sekä maastossa että kartalla ylimääräisten aitojen muodossa.

Uusi kartta on tarkka, sprinttikarttasymbolein piirretty ja siitä ei onnistunut suoritus tule jäämään kiinni. Sprinttikarttamerkit kannattaa kerrata ennen suoritusta. Jos et ole ennen sprinttikartalla suunnistanut, kannattaa suosiolla konsultoida kokeneempia konkareita erityisesti kielletyistä kohteista. Kielletyn aidan yli ei saa mennä, vaikka maastossa se mahdolliselta näyttäisikin!

Ratamestari on laatinut erittäin mukavat radat, joissa pitää olla hereillä koko ajan, jos aikoo suoriutua omasta osuudestaan sujuvasti. Osuuksilla on hajontaa ja senkin takia kannattaa pitää oma suoritus kasassa, ettei vahingossa tule kierreltyä ylimääräisiä kiekuroita.

Maasto on tätä kirjoitettaessa paikoin jäinen ja osin luminenkin. On vaikeaa ennustaa, kuinka paljon olosuhteet kisapäivään mennessä muuttuvat (ja mihin suuntaan). Uskoisin kuitenkin että kisaan kannattaa varautua nastakengin, ellei sää nyt täysin keväiseksi muutu. Osaltani toivotan teidät tervetulleiksi kisailemaan mukavassa hengessä, mukavaan tapahtumaan!

-Jake Puttonen-