Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kilpailukutsu

Keski-Suomen Kompassi-cup 2. osakilpailu. Jyväskylä, Tikkakoski 12.06.2023.

Tervetuloa lasten ja nuorten matalan kynnyksen suunnistustapahtumaan!

Tämä Kompassi-cup toteutetaan lähikilpailuna. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.

Kilpasarjat:

Kultakompassi-cup: H14D14 (Erilaisia reitinvalintoja eritasoisille suunnistajille)
Hopeakompassi-cup: H12, H12TRD12, D12TR (Helpot radat)
Pronssikompassi-cup 10v: H10, H10RRD10, D10RR (Erittäin helpot radat)
Pronssikompassi-cup 8v: H8RR, D8RR (Erittäin helpot radat)
Lisäksi sarjat: H15-20 , D 15-20
FORFUN-AKTIVITEETIT: RR Avoin, TR Avoin, 12 Avoin, 14 Avoin.

RR = rastireittirata: maastossa on yhtenäinen nauha, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on oikaisumahdollisuuksia, joita saa käyttää hyväkseen.

TR = tukireittirata: maastossa on sama nauha kuin RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse sen varrella, vaan läheisyydessä. Viitoitusta voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta toiselle.

FORFUN-AKTIVITEETIT: RR Avoin, TR Avoin, 12 Avoin, 14 Avoin.  Radan voi kiertää yksin tai yhdessä toisen kanssa. Halutessaan voi ottaa Emit-ajanotolla ajan, mutta ilman aikaakin voi osallistua. Lähtö voi olla yhtäaikaisesti kilpasarjojen kanssa.  Ilmoittautuminen IRMAan tai osallistua voi ilman kilpailulisenssiä, jolloin ilmoittautuminen paikan päällä Tapahtuman infoon.  Avoin -sarja:  Irmaan luodut sarjat on nimetty lisää liitteellä Avoin. Ei cup-pisteytystä. 

Cup-pistelaskujärjestelmä:

Alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Pisteitä saa kunkin sarjan 10 parasta siten, että voittaja saa 10 pistettä, seuraava 9 jne. Kaikki osallistujat saavat vähintään yhden pisteen.

Kilpailusarjoja on 12, mutta cup-pisteet lasketaan 8 sarjassa, koska suorien ja viitoitettujen ratojen pisteet yhdistetään. Hopeakompassi-ikäisissä 12 ja 12TR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cuposakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja TR-radan maksimipisteet 5. Pronssikompassi-ikäisissä 10 ja 10RR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja RR-radan maksimipisteet 8. Pisteytysmalli mahdollistaa, että suunnistaja kerää saman cup-sarjan pisteitä, vaikka vaihtaisi kilpailusarjaa kauden aikana viitoitetulta radalta suoralle radalle tai vaihtelisi kilpailusarjaa osakilpailukohtaisesti (esim. kilpailun luonteen, maaston vaativuuden tai oman kauden aikana tapahtuvan kehittymisen mukaan). Tarkempi kuvaus pistelaskusta.

Maasto: Kaupungin ulkoilualue, jossa runsaasti eritasoisia polkuja ja ulkoilureittejä. Maasto on lapsille turvallinen ja mukava suunnistusalue, joka sisältää paljon selkeitä ja johdattelevia maastokohteita. Maasto on hyväpohjaista kangasmaastoa, jossa kulkukelpoisuus on hyvä.

Matkat: Keskimatkat

Ilmoittautuminen: Kilpasarjoihin osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. Kilpasarjoihin ilmoittaudutaan ensisijaisesti SSL:n IRMA-palvelun kautta Ilmoittautumisten oltava perillä viimeistään 08.06.2023  kello 23.59 mennessä. 

Avoin -sarjoihin voi osallistua myös ilman kilpailulisenssiä, jolloin ilmoittautuminen paikan päällä Tapahtuman infoon.

Osanottomaksut: Kilpasarjat 10 €/hlö. Osanottomaksut maksettava samanaikaisesti ilmoittautumisen yhteydessä IRMA:ssa. Paikalla avoin-sarja 10 € maksetaan käteisellä tai mobilepay (91434) kommentilla “kompassi cup”

Leimaustapa: Käytössä on Emit-leimaus. Mikäli kilpailija ei ilmoita Emit-numeroaan ilmoittautumisen yhteydessä, järjestäjä varaa vuokrakortin. Vuokrakortin maksu 2 € ja nouto infosta. Emit-numeron muutos infossa 2 €.

Lähtö: Lähdöt alkaen klo 17.30. Matkaa tapahtumakeskuksesta lähtöön on n. 50 m. Lähtölista julkaistaan 10.6.23.

Kilpailuohje: Alustava kilpailuohje julkaistaan tapahtumasivuilla

Kartta: Suunnistuskartta mittakaava 1:7500, 2021, tulostuskoko A4/A5. Kartta on muovisuojuksessa.

Opastus ja paikoitus: Saapuminen kisakeskukseen lännestä, opastus alkaa Tikkakoskentien 425  ja Koulukadun risteyksestä.  Omatoiminen paikoitus on Tikkakosken yhtenäiskoulun P-alueet, osoitteessa Koulukatu 10, 41160 Tikkakoski. P-alueet sijaitsevat  Luonetjärven koulun, Tikkakosken liikuntahallin ja Tikkakosken yhtenäiskoulun merkatuilla pysäköintipaikoilla. Paikoituksesta matkaa  kilpailukeskuksen 600-900 m.

Kilpailukeskuksen osoite: Tikkakosken luontopolku (pururata). Tikkakosken luontopolku – Google Maps,  Luonetjärventie 809, 41160 Jyväskylä. Paikoituksesta matkaa  kilpailukeskuksen 600-900 m. 

Toimihenkilöt:

Kilpailunjohtaja Markus Oksanen, markus0405001362@gmail.com

Valvoja: Jarmo Puttonen

Ratamestari Jarmo Puttonen, jake.puttonen@gmail.com, 040 516 9928 

Tulospalvelu: Jani Kurhinen / Kari Kallio

Info: Satu Hietala

Tuomarineuvosto: Jarmo Puttonen / Kari Kallio


Kompassi-tapahtumat ovat Suomen Suunnistusliiton alle 14-vuotiaiden lasten ja nuorten matalan kynnyksen suunnistustapahtumatuote. Lisätietoa:

Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

Alueelliset Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

O-Skills.fi - Kilpailusarjat