Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kilpailuohje

Keski-Suomen Kompassi-cup 2. osakilpailu. Jyväskylä, Tikkakoski 12.06.2023

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita.

Tämä Kompassi-cup on lähikilpailu. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.  Kilpasarjoihin (Kulta-, Hopea- ja Pronssikompassi-sarjoihin) osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. For Fun-sarjoihin voi osallistua ilman voimassa olevaa lisenssiä.

Muutoksia kilpailuohjeisiin voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä tapahtumasivuilla ja kilpailukeskuksen infotaululla.

ORGANISAATIO

Kilpailunjohtaja: Markus Oksanen

Valvoja: Jarmo Puttonen

Ratamestari: Jarmo Puttonen

Maali / Tulospalvelu: Jani Kurhinen / Kari Kallio

Tuomarineuvosto: Jarmo Puttonen/ Kari Kallio

TAPAHTUMAPAIKKA

Tikkakosken luontopolku (pururata). Tikkakosken luontopolku – Google Maps,  Luonetjärventie 809, 41160 Jyväskylä.   Opastus on paikoillaan klo 16.00 alkaen.Pysäköintiin opastus alkaa Tikkakoskentien ja Koulukadun risteyksestä. 

PAIKOITUS: Omatoiminen paikoitus on Tikkakosken yhtenäiskoulun P-alueet, osoitteessa Koulukatu 10, 41160 Tikkakoski. P-alueet sijaitsevat  Luonetjärven koulun, Tikkakosken liikuntahallin ja Tikkakosken yhtenäiskoulun merkatuilla pysäköintipaikoilla. Paikoituksesta matkaa  kilpailukeskuksen 600-900 m.

KILPAILUKARTTA

Tulostekartta, 5/2022, 6-värinen, käyräväli 5 m, mittakaava 1:7 500, A5/A4. Kartta on muovikotelossa. Erikoismerkillä (musta x) on karttaan merkitty puisia ulkoliikuntavälineitä. Lisäksi pienillä tummanvihreillä laikuilla on karttaan kuvattu korkeita metsäkoneen kokoamia risukasoja, joita on kuntoradan varrella.

MAASTOKUVAUS

Kaupungin ulkoilualue, jossa runsaasti eritasoisia polkuja ja ulkoilureittejä. Isoimmat latupohjat kuvattu karttaan tie-merkillä. Kaikki radat käyvät alueella, jossa maastossa on runsaasti metsäkoneen tekemiä uria joita EI ole merkitty karttaan! Alue koostuu helppokulkuisesta mäntykankaasta, jota ympäröivät suoalueet. Pisimmillä suorilla radoilla joutuu kiertämään lampia ja ylipääsemättömiä soita, jotka erottuvat kartassa ja maastossa hyvin. Karttaan on merkitty yksi kielletty alue joka koskettaa H/D14 ja H/D15-20 -sarjalaisia.

GPS-SEURANTA

Sarjoissa D14 ja H14 käytetään GPS-seurantaa. GPS-laitteen saa lähdöstä ja se luovutetaan pois maalissa.
GPS-seuranta avautuu klo 17.32. Kilpailijat eivät saa katsoa GPS-seurantaa ennen omaa suoritustaan. Muistakaa reilu peli!

SARJAT JA MATKAT  

Sarja Matka Rastimäärä Mittakaava Kartan koko
Kulta H/D14 3.1  km 10 1:7500 A4
Hopea H/D12 2.3  km 7 1:7500 A4
Hopea H/D12 TR 1.9  km 7 1:7500 A4
Pronssi H/D10 1.8  km 8 1:7500 A4
Pronssi H/D10 RR * 2.0/2.5km 7 1:7500 A4
Pronssi H/D8 RR 2.0/2.5 km 7 1:7500 A4
H/D15-20 3.5 km 12 1:7500 A4
14 avoin 3.1 km 10 1:7500 A4
12 avoin 2.3km 7 1:7500 A4
TR avoin 1.9 km 7 1:7500 A4
RR avoin * 2.0/2.5 km 7 1:7500 A4

 * RR-radalla rasteja 7 (= RR1, RR2, RR3, RR4, RR5, RR6 ja RR7)

Avoin -sarja: RR Avoin, TR Avoin, 12 Avoin, 14 Avoin.  Radan voi kiertää yksin tai yhdessä toisen kanssa. Halutessaan voi ottaa Emit-ajanotolla ajan, mutta ilman aikaakin voi osallistua. Lähtö voi olla yhtäaikaisesti kilpasarjojen kanssa.

Huom! Myös heidän, jotka suunnistavat ILMAN emit-korttia, on käytävä ilmoittautumassa ennen lähtöä infoon, lähtöön ja lopussa maalitoimitsijalle. Huolehdimme siitä, että kaikki metsään lähtijät myös tulevat sieltä pois! Jos et käy ilmoittautumassa, odotamme ja etsimme sinua turhaan.

Leimausrata: Maastoon merkitty lyhyt reitti, jonka varrella leimataan rasteilla. Innokkaimmat kirmaavat radan moneen kertaan koittaen parantaa omaa aikaa.

KIELLETYT ALUEET

Karttaan on merkitty kielletyt alueet

RASTIT, LEIMAUSJÄRJESTELMÄ JA EMIT-KORTIT

RASTIT

Rastit on merkitty oranssivalkoisin rastilipuin. Rastilipun vieressä on Emit-leimasin, mihin suunnistaja asettaa Emit-korttinsa. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Viimeisellä rastilla on kaksi rastin koodia, normaali 111 ja RR7 tunnuksella merkattu. Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Tarvittaessa järjestäjä lainaa Emit-kortin (2€/kpl). Lainatut Emit-kortit on palautettava infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 €:n maksu.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä.

KILPAILUNUMEROT, EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET JA RASTINMÄÄRITTEET

Kilpailunumeroa ei käytetä. Tarkistuslipukkeet ovat lähdössä. Rastimääritteet on painettu karttaan.

LÄHDÖT

Kilpasarjoissa väliaikalähdöt alkaen klo 17.30. Lähtöluettelo julkaistaan  10.06.23.

Lähtöön on matkaa 50 m ja reitti lähtöpaikalle on viitoitettu.

LÄHDÖN TOIMINTA JA KILPAILUN KULKU

 • Viisi (5) minuuttia
  kilpailija kutsutaan/opastetaan lähtöalueelle, jossa voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR- ja TR-sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.
 • Neljä (4) minuuttia
  Odotus
 • Kolme (3) minuuttia
  Emit-kortin nollaus.
 • Kaksi (2) minuuttia
  RR-sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. TR-sarjalaiset saavat kartan, jossa on rata. Muilla sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.
 • Yksi (1) minuutti
  RR- ja TR-sarjalaiset tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D11-12, H/D14 sarjojen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa.
 • Lähtöhetki
  Kilpailijat lähtevät matkaan Emit-kortin nollauksesta. Lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla. K-piste on merkitty K-tunnuksella ja rastilipulla maastoon. 

LISÄOHJE RR-SARJAT

Kilpailukartta on kooltaan A5/A4 ja se annetaan 2 minuuttia ennen lähtöä. Rastireitti-radalla (RR) on rasteja 5 kpl. RR-reitin viitoituksena ja Tukireitin (TR) tukena on maastossa kulkeva yhtenäinen valkoinen muovinauha. RR-rastit ovat viitoituksen varrella. RR-radan rasteilla ovat tunnukset RR1, RR2, RR3 ja RR4 sekä rastilipuissa että leimasimissa. Kilpailija saa väärästä tai puuttuvasta leimauksesta 10 min lisäajan kutakin virhettä kohden. RR-sarjalaiset leimaavat maalissa kuten kaikki muutkin; maalissa ei ole RR-tunnusta. Mallirasti on lähtöpaikalla.

MAALI

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Maalileimauksen jälkeen kilpailija desinfioi kädet ja menee leimantarkastukseen, jossa luetaan kilpailukortti. Maali suljetaan viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin tai viimeistään klo 19.00. Karttoja ei kerätä pois maalissa - muistakaa Reilu Peli!

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttänyt suunnistaja tulee maaliin, leimaa maalilinjalla ja ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa.

WC, PESEYTYMINEN JA JUOMAVESI

WC:t kilpailukeskusessa. Peseytymismahdollisuutta tai vesipistettä ei ole kilpailukeskuksessa.

UIMARANTA

Luonetjärven uimaranta, josta löytyy pukukopit. Uinti omalla vastuulla.

PALKINNOT

Kaikki saavat osallistumispalkinnon maalissa.

VALOKUVAUS JA KUVAT

Maalissa ja maastossa on kuvaajia. Kuvia julkaistaan kisasivuilla ja Suunta Jyväskylän somepalveluissa. Mikäli haluat kieltää mahdollisen kuvasi julkaisun, ota yhteyttä tapahtuman infoon tai kilpailunjohtajaan.

TULOKSET

Löytyvät seuran sivuilta.

ENSIAPU

Sijaitsee kilpailukeskuksessa.

PAIKOITUS

Omatoiminen paikoitus on Tikkakosken yhtenäiskoulun P-alueet, osoitteessa Koulukatu 10, 41160 Tikkakoski. P-alueet sijaitsevat  Luonetjärven koulun, Tikkakosken liikuntahallin ja Tikkakosken yhtenäiskoulun merkatuilla pysäköintipaikoilla. Paikoituksesta matkaa  kilpailukeskuksen 600-900 m.

KAHVIO

Paikalla ei kahviota.

CUP-PISTEET

Alueelliset Kompassi-tapahtumat ovat matalan kynnykset kilpailutapahtumia. Keskeisintä on, että lapset pääsevät suunnistamaan mielekkäitä ratoja omaan osaamisen nähden. Menestyminen tai sijoitukset eivät ole alkuvaiheen tärkein tavoite, vaan olennaista on lapsen kilpailemisessa ilo, omaehtoisuus ja aikuisen tuki.

Kompassi-cupissa pisteytys ei tulisi siis nousta turhan suureen osaan aikuisten puheissa, vaan keskiössä on Kompassi-cupin osallistumiseen innostava ja sitouttava tavoite. Toivommekin vanhemmilta rentoa ja iloista suhtautumista lasten kilpailemiseen

Keski-Suomen alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Kolme parasta palkitaan Kompassi-mitalein, jotka jaetaan myöhemmin ilmoitettavassa tapahtumassa.

Kilpailusarjoja on 12, mutta cup-pisteet lasketaan 8 sarjassa, koska suorien ja viitoitettujen ratojen pisteet yhdistetään. Hopeakompassi-ikäisissä 12 ja 12TR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja TR-radan maksimipisteet 5. Pronssikompassi-ikäisissä 10 ja 10RR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja RR-radan maksimipisteet 8. Kaikki osallistujat saavat aina vähintään yhden pisteen, oli suoritus hyväksytty tai hylätty.  

Kultakompassi-cup: H14, D14

Hopeakompassi-cup: H12&H12TR, D12&D12TR

Pronssikompassi-cup 10v: H10&H10RR, D10&D10RR

Pronssikompassi-cup 8v: H8RR, D8RR

Tämä malli mahdollistaa, että suunnistaja kerää saman cup-sarjan pisteitä, vaikka vaihtaisi kilpailusarjaa kauden aikana viitoitetulta radalta suoralle radalle tai vaihtelisi kilpailusarjaa osakilpailukohtaisesti (esim. kilpailun luonteen tai maaston vaativuuden mukaan).

FORFUN-AKTIVITEETIT RR Avoin, TR Avoin, 12 Avoin, 14 Avoin,  Ei cup-pisteytystä

Katso tarkemmin: kompassitapahtumat_alueellinen_pisteytys_2023_Bmalli.pdf (suunnistusliitto.fi)

Pisteytys julkaistaan: O-Skills.fi - Kilpailusarjat, O-Skills.fi - Kompassicup 2022 - B-malli

Lisätietoa: Alueelliset Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

OPASKARTTA

TAPAHTUMAKESKUSKARTTA

 

Tervetuloa!

Suunta Jyväskylä