Knockout-sprintti

Tapahtuman ajankohta:

Tulokset

Ratamestareiden jälkimietteet

Knockout-sprintti on nyt kisattu ja järjestys selvitetty. Organisaatio on purettu ja järjestäjät ovat vetäytyneet nauttimaan viikottaisesta kauan odottamastaan karkkipäivästä.

Tosin virallisia tuloksia saadaan vielä odottaa. Järjestäjille ennenkokematon kilpailumuoto aiheutti sen, että ryhmämme ylivoimaisesti paras, mukavin ja osaavin tuloslaskija kadotti sekunnin sadasosan tarkat ajat välieristä sekä finaalista toistaiseksi tietokoneen mustaan 
aukkoon. Tuloslaskentavastaava vapautettiinkin Kiintopisteelle kerättyjen rastipukkien tarkistuslaskennasta lievän hortoilevan katseen takia. Tulosten kaivuuyritys jatkuu. Samoin aika-ajo sekä muut ajat saattavat vielä ilmestyä nettisivuille.

Peukaloimaton ja originaali kuvamateriaali finaalin maalintulosta on lähetetty seuran tiedotuskomppanialle. Ratamestaroinnissa oli huomioitu myös viikonloppuna alkava formulakausi. Mikäli maalintulofilmi läpaisee sensuurin, niin siitä voi hyvin nähdä, kuinka viimeinen kaarre nuoltiin ja välillä käytiin yleisökatsomonkin puolella. Huhut liikkuvat kuvamateriaalin julkaisemisesta Facebookissa.

Ryhmämme kiittää ja kumartaa kaikille mukanaolleille.

Muutamia huomioita tapahtumasta:

-Finaalin lähtöviivalta puuttui ratkaisevalla lähtöhetkellä Se Kuuluisa 8. kartta - tuloslaskenta oli ottanut sen hiirimatoksi.

-Erään suunnistuskonkarin karttaa oli sabotoitu ja jätetty teipinpalanen rastien ja radan päälle -> rautahermoinen tuomaristo totesi: "Sehän oli melkein läpinäkyvää teippiä."

-Erästä rastia aseteltaessa paikoilleen muuan paikallinen kanta-asukas totesi: "Tuota ei kyllä löydä kukaan."

-Kuva ja videomateriaali oli jäädä vähiin, koska S-Jkl:n kuvankaunis kuvausryhmä ohjattiin välierissä väärälle (finaalin) keskusrastille, jossa ei näkynyt kuin pizzan noutajia ja muutama satunnainen koiran ulkoiluttaja. Kuitenkin tapahtuman pääorganisaattori itse oli väijymässä välierien lähtöpaikalla, ja onnistui taltioimaan lähdöt.

- Nyt se on käytännössäkin todistettu, että suunnistajat ovat kohteliasta ja tyytyväistä porukkaa ainakin, kun saavat valmiiksi pussitetun kartan vauhdissa käteensä.

- Myös viime vuosituhannen legendaariset numerolaput saatiin arvoiseensa 
uusiokäyttöön.

Siinä kai taas lyhyesti oleellisimmat. Järjestäjät vetäytyvät nyt suunnittelemaan, kuinka peruuntunut Havaijjin lepoloma korvataan.

 


 

Seefeldin sprinttihiihdon innoittamana. Tapahtumapaikkana Palokan taajama tarjotaan cup-tyyppinen kisa:

Be the Best, Beat the Rest”.
Sprintcup 2019 raskaan päätöskisan jälkeen veikkausmestarit olivat jo pakkaamassa matkalaukkujaan kuukauden lepolomaa varten Hawaijjille, kun postilaatikkoon roskapostien sekaan kilahti yllättävä tilaus uudesta mahdollisuudesta. Hetken aikaa järjestävän ryhmän kaikki kolme aivosolua etsivät toisiaan, kunnes jälleen hieman erilaisen kisailun muoto hahmottui.

TAPAHTUMAINFO:

Aika-ajot klo 10 - 10:30
Lähdöt 30 sekunnin lähtökynnyksin. Lähdöstä/nollauksesta johtaa viitoitus K-pisteeseen, josta saat kartan. Aika-ajojen 16 nopeinta pääsee järjestäjien kyhäämän lohkokaavion mukaiseen välierävaiheeseen.

Välierät klo 10:45 - 11:30
Kaksi kahdeksan kilpailijan välierää yhteislähdöllä, joista kummastakin 4 nopeinta pääsee finaaliin. Lakiluusereita ei tunneta.

Finaali klo 11:45
Kahdeksan finalistia yhteislähdöllä, nopein on voittaja ja saa käyttää arvonimeä ”Nöyryyttäjä”.

Ratamestareiden hämäriä mietteitä
Tapahtuma on seuran jäsenille ilmainen, muilta 10€ karttamaksu.
Kartat ovat muoveissa.
Emit-leimaus, järjestäjiltä saa tarvittaessa lainaemitin.
Kyseessä ei ole parisprintti, vaikka jossain vaiheessa siltä tuntuisi.
Lähtöpaikka löytyy parkkipaikan reunalta.
Ole ajoissa paikalla. Viimeinen aika-ajoihin osallistuva päästetään radalle klo 10:30. Lähdön päättymisaikaa voidaan säätää ratamestareiden päätöksellä, mikäli kilpailijoita ilmestyy enemmän kuin 60. Tai muusta epämääräisestä syystä.
Vaikka olet nopea, muista leimata rastit oikeassa järjestyksessä. Se takaa mahdollisuuden edetä.
Aika-ajoissa sijoille 17- sijoittuneet pääsevät sprinttaamaan välieräradoille kuntorastityyliin välierien loputtua.
Finaalin päätyttyä siitä ulosjääneet pääsevät testaamaan omaa nopeuttaan kuntorastityyliin.