Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Knockout-sprintti

Tapahtuman ajankohta:

Lähtölista ja tulokset

Järjestäjät kiittävät päivästä! Voit osoittaa omat kiitoksesi antamalla palautetta Knockout-harjoituksista, jolla osataan parantaa ensi kertaan. Semifinaalissa kaikkia valintoja otettiin melko tasaisesti, A-hajontaa hiukan vähemmän kuin muita. Ratamestarin valinta oli C. Finaalissa A-hajonta oli miltei tuplasti suositumpi kuin etukäteen parhaaksi laskettu C-hajonta.

Aika-ajon tulokset, väliajat, finaalin ja välierän tulokset, GPS-seurannat: aika-ajo, välierät, finaalit.

Aika-ajon lähtölista


Knockout taitoja on hiottu eri puolilla kaupunkia ja on tullut aika viimeiseen koitokseen Jyväskylän Hollywoodissa, Lutakossa.

Formaatti

Aika-ajo väliaikalähdöllä, välierä ja finaali yhteislähdöillä. Kaikki pääsevät aika-ajosta jatkoon ja sijoittuvat välieriin ajan perusteella. Välieristä myös kaikki etenee finaaleihin. Välierissä ja finaaleissa on kuusi (6) juoksijaa per erä. Aika-ajojen 12 parasta tavoittelevat välierissä paikkaa A-finaaliin jonne pääsee molempien välierien kolme (3) parasta. Aika-ajon sijoille 13-24 päässeet juoksevat välierissä paikasta C-finaalissa jne.

Ilmoittautuminen / Maksut

Suunta Jyväskylän jäsenille ilmainen, muilta 5€Ilmoittaudu viimeistään tapahtumaa edeltävänä tiistaina (11.2) ja varmistat itsellesi kartan!

Matkat / Radat

Ratojen pituudet linnutietä, todelliset matkat noin 37% pidempiä.

  • Aika-ajo n.1.2km. Väliaikalähtö 20s lähtövälein. Ajanotto käynnistyy emitin nollauksesta.
  • Välierät n.1.3km. Yhteislähtö, hajontana "Oma valinta"
  • Finaalit n.1.2km. Yhteislähtö, hajontana "Oma valinta"

Hajonta

Molemmissa yhteislähdöissä käytetään "Oma valinta" hajontaa. Ennen lähtöä saat katsottavaksi kolme hajontavaihtoehtoa 20s ajaksi jonka jälkeen valitset niistä yhden ja otat vastaavan kartan (A, B tai C). Hajontaa valitessa näet vain lähtökolmion sekä 3 rastia. Nämä rastit eivät ole numeroituja, joten hajonta voi olla missä vaiheessa rataa tahansa. Hajontakartassa näkyvä lähtökolmio ei ole sama kuin K-piste mistä lähtö radalle tapahtuu. Lisätietoa ja esimerkin hajonnasta löydät säännöistä (sivu 19).

Eli lyhyesti: valitse parhaalta näyttävä lyhyt pätkä, ota sitä vastaava kartta ja juokse kartan mukaan.

Alustava aikataulu

  • 10:00-10:10 Aika-ajojen lähdöt. Lähtölista.
  • 10:50 Ensimmäinen välierä matkaan. Ensimmäisenä lähtevät matkaan aika-ajojen parhaat jne. Erien lähtöväli 2min.
  • 11:40 A-finaalin lähtö. Sen jälkeen B-finaali jne. Erien lähtöväli 2min.

Leimaus / Ajanotto

Karsinnassa käytössä Emit-leimaus ja ajanotto. Välierissä ja finaalissa ei emittiä käytössä, leimaus rastilippua hipaisemalla (älä lyö niin lippu ei tipu). 

Kartta

Kartta 1:4000/2m vanhan ISSOM 2007 kuvausohjeen mukainen eli sitä ei ole päivitetty uudenpaan ISSprOM 2019 malliin. Kartat ei ole muovissa eli omat karttamuovit mukaan.

Maasto

90-100% asfalttia. Radoilla käytetään hiljaisempia teitä ja parkkipaikkoja sekä aika-ajossa ylitetään Lutakon halkova isompi tie, älkää juosko auton alle! Parilla taloyhtiöllä piha on rakennettu parkkihallin päälle eli mikäli huomaat etsiväsi rastia parkkihallista, kannattanee ottaa pari askelta takaisinpäin.

Opastus

Parkkipaikkaa Lutakossa ei ole liikaa ja tienvarsipaikat ovat 2h paikkoja. Virallinen maksullinen pysäköinti löytyy satamasta. Kuvasta näet myös ratojen lähtöpisteet sekä sallitun verryttelyalueen (eli lutakonpuisto ja rantaa). Kisakeskus lähtökolmioiden läheisyydessä.


Suunta Jyväskylän jäsenille ilmainen, muilta 5€. Ilmoittaudu viimeistään tapahtumaa edeltävänä tiistaina ja varmistat itsellesi kartan!