Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Tapanin tyrmäys

Tapahtuman ajankohta:

Yhteislähtö klo 11 Keski-Palokan koululta. Suunta Jyväskylän jäsenille ilmainen ja muilta karttamaksu 5€. 


Lupailin taannoin tarjota tyrmäävän säälittävää settiä Tapaniksi. Saattaa olla, että luvassa onkin säälittävän tyrmäävä kinkun sulattelulenkki.

Päivittelimme (lähinnä sohvalta käsin) Kallion Karin ja meikäläisen lähitienoiden kartat uuteen, entistä heikompaan jamaan. Kari on viettänyt näin joulun alla lähes unettomia öitä yhdistellessään Länsi-Palokan, Ruotsinperän ja hänen tekemän uuden Terttumäen alueen kartat yhdeksi kokonaisuudeksi. Samalla hän on meikämandoliinon suosiollisella avustuksella päivittänyt alueen kasvillisuuskuvauksen lähes mahdottomaksi ymmärtää.

Täyden tyrmäyksen radalle on ripoteltu likimain 35 rastia (ei emittejä), joten jalkatyön lisäksi suunnistustehtävääkin riittää. Tapania tyrmätään kahdella kartalla. Aluksi lähdetään liikkeelle Keski-Palokan koululta sprinttiosuudella, jonka jälkeen vaihdetaan normaalille (1:10 000) suunnistuskartalle. Tällä osuudella on mahdollista valita Terttumäen eli kartan pohjoisimman osan helpohko polkusuunnistusosuus (yht. sprintin kanssa n. 7,5 km) tai kartan eteläosan vaativampi rastikimara (yht. n. 8 km). Kun tämä tai nämä osuudet on kahlattu, tullaan lopuksi taas takaisin sprinttikartalle ja hurjastellaan sillä maaliin. Kunnon kinkun sulattelijat tietenkin heittävät koko radan, jolloin linnuntietä reitin pituudeksi tulee n. 13 km. Aloittelevat tyrmäilijät ja vain hiukan kinkkua ahmineet voivat toki hilpasta pelkästään sprinttikartan radan (n. 3 km).

Muistattehan käyttää suojateitä ja alikulkua teiden ylityksissä ja tietysti noudattaa muutenkin suurta varovaisuutta myös kaduilla!

Tyrmäävää Tapania ja sopivan vähälumisia kelejä odotellen,

Kari ja P


Tapahtumaan on vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen jotta osataan varautua suunnilleen sopivalla määrällä karttoja. Mukaan pääsee toki ilmoittautumattakin.