Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Tapanin Tyrmäys 2022

Tapahtuman ajankohta:

Ennakkoilmoittautuminen, varmista itsellesi kartta.


Hou hou hou! Onkos täällä kilttejä suunnistajia? Suunnistusväki kutsutaan täten joulun juhlinnan suunnistuksellisiin kruunajaisiin – Tapanin Tyrmäykseen! Odotellaan tässä kuitenkin vielä hetki.

Ratamestari on kyllä sitä mieltä, että Joulupukkia ja Tyrmäystä – kumpaakin kannattaa odottaa!

Tänä vuonna Tapaninpäivän ympäristöoppitunnilla – tai parilla – tutustutaan Keljonkankaan ja Sääksvuoren katuinfran ja maastoalueiden liikkumisreittien tarjontaan. Järjestäjä mainitsi jo tapahtumakalenterin esi-infossaan, että: "kyllä muuten kinkku sulaa!". No, ratamestarin ei auta muu kuin yrittää vastata huutoon ja koettaa panna suunnistajille haastetta kehiin, vaikka nyt ei nyrkkeilystä olekaan kyse.

Alun "volttilähdöllä" otetaan vauhtia pitkälle Knock-out- sulattelureitille – ja samalla voltilla usealle eripituiselle reitille: suunnistajan oman sulattelutarpeen/valinnan mukaan.

Knock-out- rata on matkaltaan rastiväliviivoja pitkin 9,6 km ja ratamestarin ihannekulku-uria käyttäen n. 12 km. Tyrmäysradan oheen esitetään lyhennettyjä ratoja Knock-out- reittiä soveltuvasti oikaisten. Oikaistut reitit ovat Lyhyt n. 3,7 / 4,1 km, Puolikas n. 5,9 / 6,9 km sekä Tyrmäyksen väistelijän maisemareitti n. 8,1 / 10,1 km. Toki ihan omankin reitin saa kulkea. Kahdella pisimmällä radalla max-min- korkeusero on 92 m! Mutta älkää peljästykö!

Maasto-osuuksilla oletettujen reitinvalintojen karttapolut ovat suurimmaksi osaksi myös talvitallauskäytössä (ainakin ovat edeltävinä talvina olleet), joten umpihangessa ei välttämättä monessa paikassa tarvitse "pohnata". Patiinin pohjaksi suosittelen karkeaa kuviomallia eikä nastoistakaan haittaa olisi.

Yhdellä Knock-out- ja maisemareitin rastilla on tarjolla keski-suomalaista "Lapin maisemaa". Malttakaa hengähtää hetki näkymiä ihaillen. Ei Tapanina niin kiire ole. Aikaa ei oteta!

Tapania tyrmätään vanhalla suunnistuskartalla mittakaavassa 1:10000. Karttaan on toki tehty pieniä päivityksiä vielä joulukuussa 2022.

Liikenteellisesti vilkkaimmille paikoille kartalle on merkitty ylitys-/alituspaikkoja sekä ylityskieltoja. Noudattakaa näitä määräyksiä.. Ylityspaikat eivät kaikki ole suojateitä. Kartalla on myös muutama kielletty aluekin. Huomatkaa, että ylityskielto koskee ylitystä ko. kohdalla, ei siis esim. pientareella / jalkakäytävällä tms. kulkua. Kielletty reitti (violetti ruksi) tarkoittaa sitten ko. väylän kaikenlaisen kulun kieltoa merkityllä kohdalla/välillä.

Suunnistajat päästetään matkaan yhteislähdöllä n. klo 11.

Rasteilla on rastilippu. Ei leimasimia: aikaa ei oteta!
Kartta on kokoa A3. Ottakaa omat muovit mukaan. A4- muovinkin kanssa selviää kyllä.
Kaikki ratavaihtoehdot esitetään yhdellä ja samalla karttalehdellä.
Karttamaksu on 5 Euroa muilta paitsi Suunta Jyväskylän jäseniltä ja kaikilta alle 18-vuotiailta. Maksu mieluusti etukäteen mobilepayllä. Voit maksaa myös paikanpäällä käteisellä (tasaraha!).
Pysäköinti sekä lähtö ja maali ovat Keljonkankaalla: Sohlberginkatu 10, pysäköintialue.

Ratamestari toivottaa kaikille hyvää Joulua sekä onnellista ja kinkkua sulattavaa Tapanin Tyrmäystä kuin myös nautinnollista tulevaa suunnistusvuotta 2023!