Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Yöpolkusuunnistus

Tapahtuman ajankohta:

Yöpolkusuunnistuksessa on tarjolla kaksi rataa, joista pidempi on polkuja pitkin onnistuneilla reitinvalinnoilla hitusen alle 10 km ja lyhempi on hiukan yli 5 km. Lyhemmästä saa tarvittaessa oiottua vieläkin lyhemmän, ja mikäli pikkusuunnistajia huoltajineen innostuu mukaan, saa ratojen alku- ja/tai loppupuolelta käytyä muutamiakin yksittäisiäkin rasteja varsin helposti.

Rastipisteet ovat selkeitä eikä hankeen tarvitse lähteä kahlaamaan. Hipaisuleimauksesta voidaan joustaa, joten jos käsi ei yllä polulta lippuun, voi lipulle vain iloisesti morjestaa. Kaikki kartalla olevat polut eivät ole auki ja toisaalta maastossa on muutama lumeen tallattu polku, joka ei ole kartalla. Reitinvalintojen kannalta olennaisimmat polut ovat kuitenkin auki, ellei loppuviikolla tule lunta taivaan täydeltä. Huom! Polut risteävät useissa kohdissa hiihtobaanojen kanssa, joten muistakaahan vilkaista sekä oikealle että vasemmalle ennen kuin ampaisette yli. Ylityspaikat on merkitty karttaan )(-merkillä ja ladut kielletyn uran ruksilla X.

Varusteeksi riittää pikkulamppu, koska lumi heijastaa valoa mukavasti. Kompassi helpottaa suunnistamista. Pidempi rata koossa A3, lyhempi A4, omat muovit mukaan. Mittakaava 1:10 000. Rasteilla rastiliput, ei leimasimia eikä ajanottoa.

Kartat ovat jaossa klo 18-18.30 Halssilan päiväkodin parkkipaikalla osoitteessa Hukkaperä 1. Parkkitilaa on kohtalaisesti, mutta kannattaa silti napata kaveri samaan autoon, niin ei lopu parkit kesken. Alkulämmöt saa otettua hölkkäillessä K-pisteelle, jonne on n. 450 m. Maalista parkkeihin on alle 200 m.

Tervetuloa Halssilan lumipoluille!

Ratamestari Kati Korhonen

Harjoitus on kaikille ilmainen!

Ilmoittaudu ti 11.1. klo 24 mennessä.