Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Tapanin Tyrmäys 2023

Tapahtuman ajankohta:

Ennakkoilmoittautuminen. Varmista itsellesi kartta.


Tämän vuoden joulu tyrmätään tapaninpäivänä Nenäinniemen luonnonkauniissa maisemissa. Armoitettu karttamaakari Tommi Hakuli kartoitti maaston tänä syksynä, säiden haltija kuorrutti sen hehkeään valkoiseen asuun ja nenäinniemeläiset koirankusettajat ovat väsymättömästi pitäneet karttaan merkittyjä polkuja auki ihan suunnistajia varten. Ei ole siis mitään syytä jäädä sohvan nurkkaan makaamaan, nyt on tarjolla kunnon lenkki kartan kera.

Tyrmäysrata on tänä vuonna 11 km pitkä lentoreittejä pitkin. Paikoin tiivis asujaimisto sekä monimuotoinen metsämaasto pidentävät optimireittiä muutamalla kilometrillä. Jalan alle löytyy sekä alueelle tyypillisiä mutkittelevia kujia että eritasoisia metsäpolkuja. Hankeakin saa halutessaan puskea, mutta rastit löytyvät urien varresta. Jääoikoja ei suositella.

Reittiä on tahtoessaan helppo oikoa monesta kohtaa, karttaan on merkitty 7,5 km polkupainotteinen ja kujapainotteinen vaihtoehto sekä enemmän kujilla pyörivät 4,9 ja 2,9 km pitkät reitit. Tyrmäys sopii kaikenikäisille. Rasteilla on rastiliput, ei leimasimia eikä ajanottoa. Tyrmäyksen voitosta saa kunniaa, mainetta ei niinkään.

Kartta on mittakaavaan 1:5000 tulostettu sprinttikartta kooltaan A3. Järjestäjä kaivaa nurkistaan kasan käytettyjä karttamuoveja, mutta varmempi on tuoda oma. Lähtöä varten kokoonnutaan Nenäinniemen koulun pihaan 26.12. klo 11. Pihaan mahtuu jonkin verran autoja, lähikatujen varsista lisää lain sallimia pysäköintipaikkoja.

Tervetuloa tapaninaamupäivän hauskimpaan ulkoilutapahtumaan!

HUOM! Radan pystyy taitava ketjunpyörittäjä ajamaan myös pyörällä. Jos pyöräily kiinnostaa niin yhteislähtö siihen on jo klo 10:15. Myöhemminkin toki matkaan pääsee.


Karttamaksu on 6€ muilta paitsi Suunta Jyväskylän jäseniltä. Maksu mieluusti etukäteen mobilepayllä. Voit maksaa myös paikanpäällä käteisellä (tasaraha!).