Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Keljonkangas

Ajankohta:

Ma 11.06.2012 17-18:30

Järjestäjä:

Jani Kurhinen, 0405838430, kurhinen@mit.jyu.fi

Omatoimirastit:

Kartat tilattavissa tapahtumaa seuraavana päivänä.

Tulokset:

Lisätietoa:

Pysäköinti Vitapoliksen päärakennuksen takana olevalla parkkialueella.

Mitä on Rogaining?

Rogaining-tapahtumissa liikutaan 2-5 -henkisillä joukkueilla. Kilpailijoiden tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä käymällä eriarvoisilla rasteilla haluamassaan järjestyksessä annetun ajan puitteissa. Kilpailijat suunnittelevat reittinsä ennen kilpailun varsinaista alkua. Pelkästään kovakuntoisin ei voita vaan menestymiseen tarvitaan hyvä reittisuunnitelma, omaan kuntoon sopiva etenemisvauhti ja onnistunut suunnistus.

- Joukkueessa on 2-5 jäsentä. Soolosarjaa ei rogainingissa ole. Jos sinulla ei vielä ole paria/joukkuetta niin lähtöpaikalla varmasti löytyy muita parittomia tai joukkueita joihin voi liittyä.

- Pelloilla, pihoilla ja muilla yksityisalueilla kulkeminen on kiellettyä.

- Joukkueen jäsenten on pysyttävä yhdessä koko ajan. Maksimietäisyys jäsenten välillä on 20m.

- Joukkueelle riittää yksi emit. Emit-häiriön varalta voi leimata myös
toisella emitillä. Muistakaa nollata Emit ennen lähtöä!

- Kartat jaetaan joustavasti kuntorastityyliin n. klo 17 alkaen ja reittisuunnittelun voi aloittaa heti kartan saatuaan. Karttamaksu on normaali kuntorastikarttamaksu. Osta samalla kerralla kartta jokaiselle joukkueen jäsenelle ja ilmoita myös joukkueesi nimi. Joukkueessa saa olla mukana kartattomiakin jäseniä.

- Yhteislähtö tapahtuu klo 17:30

- Sarjoja on kaksi: 1h tai 2h. Maksimiajasta saa myöhästyä enintään 10 minuuttia. Jokaisesta maksimiajan ylimenevästä minuutista vähennetään joukkueelta 10 pistettä. Yli 10 minuuttia myöhästynyt joukkue hylätään.

- Jokaisesta rastista saa rastikoodin mukaisen määrän pisteitä. Esim. rasti 91 tuottaa 91 pistettä ja rasti 33 tuottaa 33 pistettä. Eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa. Tasatilanteessa vähemmän aikaa käyttänyt joukkue voittaa. Rasteja saa kiertää haluamansa (ehtimänsä) määrän haluamassaan järjestyksessä.

- Kartta on maanmittauslaitoksen peruskartta, jonka mittakaava on 1:20000. Peruskartalla suunnistaminen on huomattavasti haastavampaa kuin suunnistuskartalla, koska peruskartta on huomattavasti epätarkempi kuin suunnistuskartta eikä ole muutenkaan niin hyvin ajan tasalla kuin suunnistuskartat. Kartassa voi olla paljon polkuja ja muita kohteita joita ei enää ole olemassa ja myös teitä jotka ovat vasta tulossa. Oikeissa rogaining-tapahtumissa kartta on mittakaavaltaan 1:25000 - 1:40000.

- Maasto on hidasta ja vaikeakulkuista eli älkää yliarvioiko vauhtianne. Kannattaa tukeutua polkuihin ja teihin. Polkuja kulkee maastossa huomattavasti enemmän mitä karttaan on merkittynä.

- Normaali rogaining-tapahtuma on kestoltaan 12h tai 24h jolloin tapahtuman pitkä kesto rajoittaa merkittävästi etenemisvauhtia. Hyvällä reittisuunnittelulla ja pelkällä kävelyvauhdillakin voi pärjätä erinomaisesti. Iltatapahtumana ei kuitenkaan voida toteuttaa oikeanmittaista rogainingia vaan nyt on kyseessä pikarogaining.

- Viralliset rogaining-säännöt: http://rogaining.com/resources.html

Opastus: