Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Kinkoriutta-Paasivuori

Ajankohta:

Ma 05.08.2013 17-18:30

Järjestäjä:

Tommi Lahtonen, 050-583 6044, hazor@eeme.li

Omatoimirastit:

Kartat tilattavissa tapahtumapäivänä klo 00:01.

Tulokset:

Lisätietoa:

Tällä kerralla on tarjolla rogaining-suunnistusta eikä normaaleja suunnistusratoja.

Rogaining-suunnistuksessa liikutaan 2-5 -henkisillä joukkueilla sarjasta ja kilpailusta riippuen yleensä kahdesta tunnista vuorokauteen. Osallistujien tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä käymällä eriarvoisilla rasteilla haluamassaan järjestyksessä annetun ajan puitteissa. Nyt on hyvä mahdollisuus ottaa vaikka pari vähemmän suunnistanutta kaveria mukaan ;-)

Kerää itsellesi joukkue ja lähde kokeilemaan kuinka hauskaa rogaining on. Normaaleista rogaining-tapahtumista poiketen voit halutessasi osallistua kuntorastirogainingiin myös yksin.

Tarjolla on yhden (1) tunnin ja kahden (2) tunnin sarjat.

Kustakin rastista saa 1-9 pistettä. Jokaisesta määräajan ylimenevästä alkavasta minuutista saa yhden (1) miinuspisteen. Käytetyllä ajalla on merkitystä vain tasapisteissä jolloin vähemmän aikaa käyttänyt voittaa.

Normaaleissa rogaining-tapahtumissa on yhteislähtö mutta nyt saa lähteä joustavasti kuntorastityyliin 17-18:30 välisenä aikana. Toivomus on, että kahden tunnin radalle lähtevät lähtisivät jo klo 18 mennessä.

Oma reitti ja rastit joilla aikoo käydä on syytä suunnitella hyvin ennen lähtöä joten olkaa ajoissa lähtöpaikalla. Normaaleissa pitkissä rogaining-tapahtumissa on erillistä suunnitteluaikaa 2-3 tuntia ennen lähtölaukausta. Suunnitteluun käytettävää aikaa ei kannata aliarvioida.

Karttana rogainingeissa ei käytetä tavallista suunnistuskarttaa vaan yleensä peruskarttaa, jonka mittakaava on 1:25000 - 1:40000. Tällä kerralla kartan mittakaava on 1:20000. Kartan käyräväli on 2,5m.

Kuntorastirogainingissa on käytössä peruskarttapohjainen karttapullauttimella tehty kartta, joka muistuttaa suunnistuskarttaa mutta ei ole polkujen, kivien, aukkojen ja muiden yksityiskohtien suhteen samaa tasoa kuin tavalliset suunnistuskartat. Kartan epätarkkuuden takia myös rastipisteet ovat helppoja suuria maastokohteita ja rastit näkyvät yleensä kauas.
Jos joskus tuntuu siltä, että suunnistuskartassa on liiankin paljon tavaraa niin nyt ei ole sitä ongelmaa ;)

Lisätietoa rogainingista voi lukea osoitteesta: http://www.rogaining.fi/mita-on-rogaining/

Opastus: