Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Vesala

Ajankohta:

Ke 30.07.2014 17-18:30

Järjestäjä:

Tommi Lahtonen, +358505836044, tommi.j.lahtonen(a)jyu.fi

Tulokset:

Lisätietoa:

Rogaining + normaalit radat (pitkät versiot).

Rogainingissa suunnistetaan 2-5 henkilön ryhmissä mutta tässä kuntorastirogainingissa sallitaan osallistuminen myös yksin. Suositeltavinta on osallistua ryhmässä. Houkuttele mukaan suunnistusta harrastamaton kaverisi tai osallistu koko perheen voimalla:)

1. Osta itsellesi kartta
2. Rekisteröi joukkueesi emit ja ilmoita joukkueesi henkilöiden nimet
3. Suunnittele reittisi siten, että keräät mahdollisimman paljon pisteitä
4. Nollaa joukkueen emit ja lähde maastoon. Tarkista samalla paljonko kello on, että osaat tulla määräajassa (1 tai 2 tuntia) maaliin.
5. Kierrä suunnittelemasi rastit. Tarvittaessa muuta suunnitelmaasi.
6. Leimaa itsesi maaliin ennen ajan loppumista
6. Ilmoittaudu maalissa

Rogainingissa tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä käymällä eriarvoisilla rasteilla haluamassaan järjestyksessä annetun ajan puitteissa. Rastikoodin ensimmäinen numero kertoo rastin pistemäärän eli rastista 95 saa 9 pistettä ja rastista 35 saa 3 pistettä jne.

Ennen lähtöä joukkue miettii mitkä rastit ehtii hakea määräajassa ja suunnittelee reittinsä. Suunnittelulle ei tällä kertaa määrätä tiettyä aikaa vaan jokainen voi suunnitella niin pitkään kuin haluaa. Onnistuneen reitin suunnitteleminen ei ole niin helppoa kuin voisi luulla joten varaa siihen hyvin aikaa.

Normaalisti rogainingeissa on yhteislähtö mutta nyt saa lähteä kuntorastityyliin klo 17:00 - 18:30 välisenä aikana.

Tarjolla on yhden ja kahden tunnin sarjat. Jokaisesta määräajan ylittävästä alkavasta minuutista saa yhden miinuspisteen. Jos myöhästyy yli 15 minuuttia niin tulos on hylätty. Jos tunnin sarjassa myöhästyy yli 15 minuuttia niin siirretään automaattisesti kahden tunnin sarjaan.

Joukkueella on yksi yhteinen emit-leimasin eikä joukkue saa hajaantua. Osallistua voi myös ilman emitiä. Rastileimauksessa voi käyttää myös älykännykkää. Tarkempi ohje älykännykällä käytettävään QR-koodileimaamiseen löytyy osoitteesta:
http://hazor.iki.fi/2014/kuntorastit/

Jos haluaa välttämättä lähteä normaalille suunnistusradalle joutuu itse piirtämään radan mallikartan pohjalta. Jaossa on vain kaikki rastit sisältäviä rogaining-karttoja.

A-rata 7,9 km 13 rastia
B-rata 5,4 km 10 rastia
C-rata 4,0 km 9 rastia
D-rata 1,9 km 5 rastia

Kartta on A3-koossa ja mittakaava on 1:10000. Alueelta löytyy joitakin karttaan merkitsemättömiä mopopolkuja hiekkakuopan alueelta ja kartan itäreunalta. Kartta on paikoin hieman ikääntynyt erilaisten metsäalueiden (vihreä, viivoitettu, avoalueet) merkintöjen ja hiekkakuoppien koon suhteen.

Maali suljetaan kello 20:45. Tule siis pois maastosta viimeistään tuohon mennessä. Mikäli maalin sulkeutuessa on vielä suunnistajia maastossa, niin seura käynnistää etsinnät ensin seuran omin voimin ja sen jälkeen tekee tarvittaessa ilmoituksen kadonneesta suunnistajasta yleiseen hälytysnumeroon.

Opastus: