Kuntorastit: Vesala

Ajankohta:

Ke 23.09.2015 17-18:30

Järjestäjä:

Tommi Lahtonen, 0505836044, tommi.j.lahtonen(at)jyu.fi

Tulokset:

Lisätietoa:

Normaali+rogaining.

Maali suljetaan jo kello 19:30. Tule siis pois maastosta viimeistään tuohon mennessä. Mikäli maalin sulkeutuessa on vielä suunnistajia maastossa, niin seura käynnistää etsinnät ensin seuran omin voimin ja sen jälkeen tekee tarvittaessa ilmoituksen kadonneesta suunnistajasta yleiseen hälytysnumeroon.

Lähtöaika on poikkeuksellisesti klo 17 - 18. Aurinko laskee jo klo 19:15 joten tule siihen mennessä pois maastosta. Varaa taskuusi kartanlukulamppu. Rogaining-radalla tarvitset myös kellon.

Tarjolla on tavalliset suunnistusradat sekä rogaining-rata. Maasto on pääosin erittäin nopeakulkuista mäntykangasta. Polkuja on runsaasti. Suurin osa rasteista on helppoja.

Maasto ja suuri polkuverkosto mahdollistavat myös osallistumisen maastopyörällä eli sopivia polkukiertoja pitkin pääsee hyvin monen rastin läheisyyteen ja leimaamaan pääsee lyhyellä jalkautumisella. Tervetuloa kokeilemaan :)

Huom! Kartan mittakaava on 1:7000. Kartan koko on A3 paitsi C- ja D-radalla A4.

A-rata 7,9 km
B-rata 5,8 km
B-rata lyhyt 4,4 km
C-rata 3,8 km
D-rata 2,2 km
Rogaining yksi tunti jalkaisin tai maastopyörällä

Rogainingissa suunnistetaan 2-5 henkilön ryhmissä mutta tässä kuntorastirogainingissa sallitaan osallistuminen myös yksin. Suositeltavinta on osallistua ryhmässä. Houkuttele mukaan suunnistusta harrastamaton kaverisi tai osallistu koko perheen voimalla:)

1. Osta itsellesi kartta
2. Rekisteröi joukkueesi emit ja ilmoita joukkueesi henkilöiden nimet
3. Suunnittele reittisi siten, että keräät mahdollisimman paljon pisteitä
4. Nollaa joukkueen emit ja lähde maastoon. Tarkista samalla paljonko kello on, että osaat tulla määräajassa (1 tunti) maaliin.
5. Kierrä suunnittelemasi rastit. Tarvittaessa muuta suunnitelmaasi.
6. Leimaa itsesi maaliin ennen ajan loppumista
6. Ilmoittaudu maalissa

Rogainingissa tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä käymällä eriarvoisilla rasteilla haluamassaan järjestyksessä annetun ajan puitteissa. Rastikoodin ensimmäinen numero kertoo rastin pistemäärän eli rastista 95 saa 9 pistettä ja rastista 35 saa 3 pistettä jne. Rasteja EI OLE pisteytetty niiden vaikeuden tai etäisyyden perusteella.

Ennen lähtöä joukkue miettii mitkä rastit ehtii hakea määräajassa ja suunnittelee reittinsä. Suunnittelulle ei tällä kertaa määrätä tiettyä aikaa vaan jokainen voi suunnitella niin pitkään kuin haluaa. Onnistuneen reitin suunnitteleminen ei ole niin helppoa kuin voisi luulla joten varaa siihen hyvin aikaa. Suunnittelun apuvälineeksi kannattaa varata yliviivaustussi ja mittanauha, -lanka tai viivotin. Lankaa käyttäessä nuppineulat ovat myös avuksi.

Normaalisti rogainingeissa on yhteislähtö mutta nyt saa lähteä kuntorastityyliin klo 17:00 - 18:00 välisenä aikana.

Tarjolla on yhden tunnin sarja. Jokaisesta määräajan ylittävästä alkavasta minuutista saa yhden miinuspisteen. Jos myöhästyy yli 15 minuuttia niin tulos on hylätty.

Joukkueella on yksi yhteinen emit-leimasin eikä joukkue saa hajaantua.

Kartta on päivitetty tänä kesänä.

Samassa maastossa on klo 20 tarjolla myös Kurkocupin avauksessa yösuunnistusta:
http://www.vaajakoskentera.com/kurkocup15/

Opastus: