Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Laajavuori

Ajankohta:

Ke 14.09.2016 17-18:30

Järjestäjä:

Tommi Lahtonen, 050 5836 044, tommi.j.lahtonen(at)jyu.fi

Omatoimirastit:

Kartat tilattavissa tapahtumaa seuraavana päivänä.

Tulokset:

Lisätietoa:

Tarjolla on rogaining-rata sekä tavallisena että pyöräsuunnistusversiona:

Kintturogaining 26 rastia
Fillarirogaining 20 rastia

Pyöräsuunnistukseen on tarjolla myös valmis rata. Pyöräsuunnistuksessa käytössä on oikea pyöräsuunnistuskartta. Myös normaalit suunnistusradat:

A 6,5 km 13 rastia
B 5,1 km 10 rastia
BL 3,8 km 7 rastia
C 3,4 km 7 rastia
Pyörä 8,6 km 14 rastia

Polkuja on runsaasti. Kaikkia polkuja ei löydy kartasta.
Suurin osa rastipisteistä on hyvin helppoja mutta maasto tarjoaa vaativia reitinvalintatehtäviä. Metsäkoneita on paraikaa maastossa töissä. Maastoon on tullut uusia hakkuuaukkoja joita ei näy kartassa mutta näiden aukkojen ei pitäisi olennaisesti vaikuttaa suunnistukseen.

Karttaan on piirretty Laajavuoren rinteessä oleva alamäkiluistelurata ylipääsemättömänä aitana. Rada on aidattu kummaltakin puolelta korkealla aidalla. Kesällä samalla radalla kulkee alamäkipyöräilijöitä. Älkää kiivetkö aitojen yli vaan kulkekaa merkitystä ylityspaikasta. Laajavuoren rinnealueella liikkuessa on muutenkin syytä varoa mahdollisia alamäkipyöräilijöitä.

Suositellaan pienen lampun varaamista kartanlukuvaloksi jos maastossa viipyy vielä klo 19 jälkeen. Rogaining-radalla tarvitset myös kellon.

Pyöräsuunnistuskartan mittakaava on 1:13 000. Suunnistuskartat ovat
normaalilla 1:10 000 mittakaavalla. Kartan koko on A4.

Käytössä on emit-leimauksen lisäksi myös älypuhelimella toimiva gps-leimaus. Gps-leimauksen avulla rogaining- ja muut radat ovat suunnistettavissa torstain jälkeenkin koko loppuvuoden ajan. Varsinkin pyöräilijoilla GPS-leimaus voi olla huomattavasti nopeampi kuin tavallinen emit-leimaus.

Maali suljetaan kello 20:00. Tule siis pois maastosta viimeistään tuohon mennessä. Mikäli maalin sulkeutuessa on vielä suunnistajia maastossa, niin seura käynnistää etsinnät ensin seuran omin voimin ja sen jälkeen tekee tarvittaessa ilmoituksen kadonneesta suunnistajasta yleiseen hälytysnumeroon.

gps-leimaus
--------------

Jos sinulla ei ole emit-leimasinta niin voit leimata rasteilla myös käyttäen gps-piirillä varustettua älypuhelinta.

- Ilmoittautuessa kerro, että sinulla ei ole emitiä vaan kokeilet gps-leimausta. Voit halutessasi käyttää myös molempia.

- Laita kännykästä GPS päälle (Location) ja varmista asetuksista, että käytössä on high accuracy

- Käytetty selain ei saa olla yksityisyys (privacy) -tilassa

- Siirry selaimella osoitteeseen https://gps-punch.appspot.com/qr/qr/register_event
Jos haluat testata niin valitse testi-tapahtuma ja mikä tahansa sarja ja joukkue. Voit myös luoda uuden joukkueen. Kuntorasteilla valitse oikea tapahtuma (Kuntorastirogaining 15.9.2016) ja syötä nimesi lomakkeelle

- Leimaussivulle tultaessa selaimen pitäisi pyytää lupa sijaintitiedon käyttämiseen. Anna lupa.

- Jos kaikki menee kuten pitikin niin sivulle ilmestyy pian sivun levyinen GPS-leimaus-painike. Jos kenkkuilee niin lataa sivu uudelleen ja varmista, että gps on päällä.

- Jätä sivu selaimeen auki, sammuta kännykän näyttö ja siirry
lähtöpisteelle

- Tullessasi lähtöpisteelle avaa kännykkä jo vähän ennen niin kännykän gps-piiri ehtii hakea tarkempaa sijaintia tai odota hetki lähtöpisteessä. Sijainnin tarkkuus näkyy metreinä sivun oikeassa laidassa leimauspainikkeen alapuolella

- Napauta GPS-leimaus-painiketta.

- Odota kunnes sovellus saa sijaintitiedon ja kuittaa lähtöpisteen löydetyksi ja leimauksen tallennetuksi. Selaimesta riippuen voit saada onnistuneesta leimauksesta myös äänimerkin.

- Jos leimaus epäonnistuu sovellus ilmoittaa kuinka monen metrin päässä lähin rasti sijaitsee.

- Toimi samaan tapaan kaikilla rasteilla ja myös maalirastilla.

- Muista ilmoittautua maalissa myös toimitsijalle!

Ongelmallisia puhelimia:
Jos käytät Iphonea niin asenna chrome-selain. Safarilla ei jostain syystä toimi kunnolla


Rogaining-ohje
-----------------

Rogainingin kesto on yksi tunti jalkaisin tai maastopyörällä

Rogainingissa suunnistetaan 2-5 henkilön ryhmissä mutta tässä kuntorastirogainingissa sallitaan osallistuminen myös yksin. Suositeltavinta on osallistua ryhmässä. Houkuttele mukaan suunnistusta harrastamaton kaverisi tai osallistu koko perheen voimalla:)

1. Osta itsellesi kartta

2. Rekisteröi joukkueesi emit ja ilmoita joukkueesi henkilöiden nimet

3. Suunnittele reittisi siten, että keräät mahdollisimman paljon pisteitä

4. Nollaa joukkueen emit ja lähde maastoon. Tarkista samalla paljonko kello on, että osaat tulla määräajassa (1 tunti) maaliin.

5. Kierrä suunnittelemasi rastit. Tarvittaessa muuta suunnitelmaasi.

6. Leimaa itsesi maaliin ennen ajan loppumista

7. Ilmoittaudu maalissa

Rogainingissa tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä käymällä eriarvoisilla rasteilla haluamassaan järjestyksessä annetun ajan puitteissa.

Rastikoodin ensimmäinen numero kertoo rastin pistemäärän eli rastista 95 saa 9 pistettä ja rastista 35 saa 3 pistettä jne.

Rasteja EI OLE pisteytetty niiden vaikeuden tai etäisyyden perusteella.

Ennen lähtöä joukkue miettii mitkä rastit ehtii hakea määräajassa ja suunnittelee reittinsä. Suunnittelulle ei tällä kertaa määrätä tiettyä aikaa vaan jokainen voi suunnitella niin pitkään kuin haluaa. Onnistuneen reitin suunnitteleminen ei ole niin helppoa kuin voisi luulla joten varaa siihen hyvin aikaa. Suunnittelun apuvälineeksi kannattaa varata yliviivaustussi ja mittanauha, -lanka tai viivotin.

Tarjolla on yhden tunnin sarja. Jokaisesta määräajan ylittävästä alkavasta minuutista saa yhden miinuspisteen. Jos myöhästyy yli 15 minuuttia niin tulos on hylätty.

Joukkueella on yksi yhteinen emit-leimasin eikä joukkue saa hajaantua. Joukkue voi käyttää myös gps-leimausta.

Opastus: