Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Sääksvuori (/Partastenmäet)

Ajankohta:

To 26.07.2018 17-18:30

Järjestäjä:

Antti Kuhasalo, 040-5151 086, Antti.Kuhasalo(at)elisanet.fi

Omatoimirastit:

Kartat tilattavissa tapahtumaa seuraavana päivänä.

Tulokset:

Lisätietoa:

Sääksvuoren kaakkoissektorin kuntorastimaaston kulkukelpoisuus on pääasiassa hyvää mutta mukaan mahtuu toki paikoin kivikkopohjaista maastoa ja paikoin melko tuore harvennusjäte hidastaa vauhtia. Korkeuseroajakin löytyy riittävästi. Suurimmalta osaltaan näkemä maastossa on melko pitkä, mikä tarjoaa hyvät mahdollisuudet maaston ja kartan vastaavuuksien laajempaan hahmottamiseen. Muutamat kartan kone-/ajourat eivät enää erotu maastossa kovin selvästi.
A-, B- ja BL- radoilla ei reitinvalinnoissa pääse juurikaan hyödyntämään karttapolkuja mutta muuta seurattavaa ja luettavaa kartassa on ehkä liikaakin. C- radalla on tarjolla kulkua tukevia johdattelevia karttamerkkejä. C- radan filosofiaan kuuluu myös, että muutamalla rastivälillä on vaan uskallettava selvitä suunnalla & muilla karttamerkeillä ilman polku- tms. apuja. D- rata noudattelee johdattelevia ja helppolukuisia karttamerkkejä: esim. polku, koneura, sähkölinja, avokallio ja selvä kuvioraja.

A: 6,4 km, 16 rastia
B: 5,3 km, 14 rastia
BL: 4,1 km, 13 rastia
C: 3,0 km, 13 rastia
D: 1,8 km, 9 rastia
Viimeiseltä rastilta alkaa viitoitus kohti maalia opastamassa korkean ja tiheän heinäkasvuston läpi raivatun, maalia kohti johtavan kulku-uran alkuun.

Kartan mittakaava on kaikilla radoilla 1:7500, käyräväli 5 m ja kartta on kokoa A4.
Kartta on osittain päivitetty 7/2018.

Rastikeskus on Paasivuoressa Jyväskylän Energian hakekentän luoteiskulmassa, josta on matkaa lähtöön n. 500 m. Pysäköinti järjestetään hakekentän täyttötilanteen mukaan joko hakekentällä tai alueen teiden varsilla. Opastus alkaa Muurame-Säynätsalo- tien (tie 6090) ja Paasivuorentien risteyksestä.


Maali suljetaan kello 20:30. Tule siis pois maastosta viimeistään tuohon mennessä. Mikäli maalin sulkeutuessa on vielä suunnistajia maastossa, niin seura käynnistää etsinnät ensin seuran omin voimin ja sen jälkeen tekee tarvittaessa ilmoituksen kadonneesta suunnistajasta yleiseen hälytysnumeroon.

Opastus: