Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Lehtisaari-Satasarvinen

Ajankohta:

Ke 08.05.2019 17-18:30

Järjestäjä:

Jani Lakanen, , jani.lakanen(at)gmail.com

Rastilippu:

Tulokset:

Lisätietoa:

Suunnistajan kauppa paikalla.
Tapahtumakeskuksena toimii Lehtisaaren kuntotalo.

Kuntosuunnistuksen radat ovat tällä kerralla suunnistuksen maailmanmestarin, Jani Lakasen käsialaa. Se ei suinkaan tarkoita, että radat olisivat poikkeuksellisen vaativia. Sen sijaan ratoja on mietitty huippusuunnistajan näkökulmasta tarjoamaan sopivia haasteita eri taitotasoilla.

Lehtisaari-Satasarvinen alue on erittäin kaksijakoinen. Satasarvinen tarjoaa täyttä suunnistusta ja jyrkähkön mäen vuoksi myös hidaskulkuista maastoa. Siellä suunnistuksen anti on 100% ja alle 10min/km vauhti vaatii jo yritystä.

Lehtisaaren alue on puolestaan suunnistuksellisesti helppoa, korttelityyppistä maastoa, johon on hyvä tehdä kiinnostavia reitinvalintoja. Suunnistuksen toteutus on itsessään helpohkoa ja vauhdikasta, kunhan pysyt hereillä.

A- ja B-radan lähtöön on matkaa 1,3km. Lähtöön ei ole viitoitusta. Aluksi pääset nauttimaan Satasarvisen vaativasta mäestä. Sinne siirrytään omatoimisesti verrytellen ja siellä on 0-leimasin odottamassa lähtöäsi maastoon. B-lyhyttä rataa ei erikseen ole.

Satasarvisen pohjoisrinteillä on vielä hieman lunta, mutta eiköhän lumet ehdi sulaa 9.5. mennessä sieltäkin.

C- ja D-radan lähtö on maalin vieressä. Radat kulkevat Lehtisaaren alueella. C-radalla tarjoillaan pidempää matkaa ja enemmän reitinvalintoja. Maasto on kokonaisuudessaan hyvin helppokulkuista.

A-, B- ja C-rata ylittävät runsaasti liikennöidyn Saaritien (Säynätsalo-Muuratsalo). Lehtisaaren kohdalla Saaritien ylittäminen on sallittu ainoastaan kartalle merkityistä kahdesta paikasta, joissa on suojatie. Ole silti tarkkana tienylityksessä. Satasarvisen lähellä voit ylittää tien sopivaksi katsomassasi paikassa. Myös siellä kannattaa noudattaa varovaisuutta tienylityksessä.

Ratapituudet:
A-rata 6,0km / 22 rastia
B-rata 4,5km / 15 rastia
C-rata 3,9km / 13 rastia
D-rata 2,3km / 8 rastia

Kartan mittakaava on 1:7500

Tervetuloa nauttimaan keväisestä Lehtisaaresta!

Ratamestari,
Jani Lakanen

Opastus: