Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Sääksvuori

Ajankohta:

To 21.05.2020

Järjestäjä:

rm: Antti Kuhasalo, ,

Rastilippu:

Omatoimirastit:

Kartat tilattavissa tapahtumaa seuraavana päivänä.

Tulokset:

-

Lisätietoa:

Omatoimirastit.

Sääksvuori vko 21/2020
Sääksvuori-Paasivuori- alueelta löytyy suunnistusmaastoa ihan kiitettävästi mutta maastopohja ei ole niitä kaikkein herkullisimpia: kiviäkin on maastossa paljon enemmän kuin kartalla. Nauttikaa silti keväisestä luonnosta – kiire ei nyt ole! Tällä kerralla Sääksvuoren (omatoimi)rastit alkavat alueen pohjoisosasta, Sääksjärven lounaisnurkalta. Nimestään huolimatta Sääksvuori- tapahtuman radat eivät käy lähelläkään Sääksvuorta: osaava voi kylläkin nähdä ratansa joistain kohdin vilauksen myös Sääksvuoresta. Paasivuoren aukolta (A- radalla) avautuvat mainiot maisemat mm. Riihivuoren suuntaan.

D- rata noudattelee selkeitä mutta suht epätasaisia kulkulinjoja, joten esim. rattaiden kanssa ei kannata yrittää. Muilla radoilla könytään enimmäkseen maastossa. Kaikilla radoilla on reippaasti korkeuseroja.

A: 6,5 km, 20 rastia, 1:10000 / 5 m, vaativa
B: 5,3 km, 20 rastia, 1:7500 / 5 m, vaativa
C: 3,4 km, 16 rastia, 1:7500 / 5 m, keskivaativa
D: 1,9 km, 7 rastia, 1:5000 / 5 m, helppo

Kartta on osittain päivitetty 5/2020.
Rastit on merkattu maastoon yhdessä punaisella ja oranssilla kuitunauhalla sekä rastilipulla. Rastikoodi on merkitty tussilla oranssinauhaan. Koodi roikkuu ehkä myös rastilipun narussa. Kuitunauhamerkit ovat maastossa ainakin toukokuun loppuun.

Pysäköintiin soveltuvia levikkeitä löytyy Sääksranta- tien varresta Sääksjärven lounaisnurkalta.
Sääksranta- tielle käännytään Säynätsälonteiltä etelään radanylityssillan itäpuolelta. Sääksranta- tietä ajetaan 900 -1100 m. Älkää ajako autolla karttaan merkityn eteläisimmän P- kohdan ohi ylämäkeen metsäosuudelle. Polkupyörillä voi kurvailla aivan lähtöpaikan tuntumaan.
Polkupyörällä lähtöpaikalle voi saapua myös Sääksvuoren asuntoalueen kautta Saranatieltä.
SARANATIELTÄ EI PIDÄ SAAPUA LÄHTÖPAIKAN LÄHELLE AUTOLLA: lähtöpaikan länsipuolen aukolla ei saa liikkua ajoneuvoilla tien ulkopuolella EIKÄ AUKOLLE SAA SITEN MYÖSKÄÄN PYSÄKÖIDÄ!

terveisin ratamestari

Suunnistajan kaupan myyntiauto Paikoituksen lähellä Sääksranta-tiellä (lähellä lähtöpistettä) torstaina 21.5. klo 11-15.

Opastus: