Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Köhniö

Ajankohta:

To 15.04.2021

Järjestäjä:

Reetta ja Jani Lakanen, , jani.lakanen@gmail.com

Rastilippu:

Tapahtuma, omatoimirastit
Jos käyt omatoimirasteilla niin suorita maksu omatoimitapahtuman kautta.

Omatoimirastit:

Tulokset:

-

Lisätietoa:

Sprintti

Suunnistajan kauppa myös paikalla 15.4. klo 17-19.

Osallistumismaksu on 5 €. Seuran alle 16v. Nuorille kartta on ilmainen. Maksu maksetaan ensin Rastilippu-palvelussa, minkä jälkeen pdf-muotoinen kartta tilataan kuntorastisivujen kautta ja tulostetaan itse. Sarja- ja kausikorteilla maksavat, piikkilistoilla olevat ja erilaisilla liikuntasetelivahtoehdoilla maksavat tilaavat kartat suoraan ilman Rastilippu-palvelua. Kuntorastien tuotot käytetään vanhaan malliin lasten- ja nuorten suunnistuskoulutuksen ja -toiminnan järjestämiseen.

Toimimme viranomaisten määräysten ja Suunnistusliiton ohjeiden mukaan. Tilanne voi muuttua nopeasti, joten seuraa nettisivujamme.

Ratamestarin tiedote:

Köhniön alue on pääosin omakotitaloaluetta, joiden välissä on polkurikkaita metsäsaarekkeita. Alueen luonteesta johtuen rastit on sijoitettu metsäsaarekkeisiin, joissa on vielä seuraavan viikon ajan lunta. On myös erittäin todennäköistä, että jossain kohdin jalat kastuvat. Polut ovat osin jäisiä, osin lumisia ja osin lumi pettää alta. Kuitenkin suurin osa rastiväleistä on kuivaa ja kivaa juosta.

Radat ovat luonteeltaan reitinvalintaa sisältäviä. Riippuen reitinvalinnasta asfalttia on n.70% ja polkuja n.30%. Siinä on suunnilleen myös tämän hetken tilanne maaston lumisuuden osalta, eli lunta on kokonaisuudessaan n.30%. Metsässä luonnollisesti vielä enemmän.

Ratapituudet ovat linnuntietä mitattuna 1,9km ja 3,6km, mutta optimireittiä pitkin matkoiksi tulee n.2,7km ja 5km. Noudatathan sääntöjä ja pysyt poissa kaikkialta, missä kartalla on piha-alueen oliivinvihreää karttaväriä. Se on ehdottamasti kiellettyä. Noudata liikenteen seassa juostessasi varovaisuutta.

Kartan mittakaava on hieman poikkeava 1:6000. Se mahdollisti sopivan karttakoon tulostusta ajatellen (A4 vaakaan). Suunnistuksen kannalta mittakaava ei aiheuta ongelmia tällä alueella.

Nautinnollista suunnistusta ihanassa kevätsäässä seuraavan viikon ajan Köhniön kaupunginosassa.

ystävällisin terveisin,
Lakasen perhe

Opastus: