Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Laajavuori

Firmaliiga

Ajankohta:

To 27.05.2021 17-18:30

Järjestäjä:

Tapani Huovila, ,

Rastilippu:

Omatoimirastit:

Kartat tilattavissa tapahtumaa seuraavana päivänä.

Tulokset:

Lisätietoa:

Ratamestari: Tapani Huovila

Ensimmäisen kerran tällä kaudella ollaan normaalissa tapahtumassa, rasteilla emit-leimasimet ja tapahtumassa tulospalvelu. Samalla startataan myös ensimmäiseen Firmaliiga-tapahtumaan. Uutena mahdollisuutena vanhojen maksutapojen lisäksi voi tapahtumassa maksaa MobilePay-sovelluksella.

Pysäköinti Laajiksen paikoitusalueilla.
Suunnistajan kauppa myös paikalla 27.5. klo 17-19.

Ratamestarin kommentit ja ohjeet:

LAAJAVUOREN KUNTORASTIT

Tervetuloa Suunta Jyväskylän Laajavuoren Kuntorasteille torstaina 27.5.
Laajavuoressa on tuolloin kaksi suunnistustapahtumaa, Suunnan Kuntorastit ja Keski-Suomen nuorille suunnistajille KompassiCupin toinen osakilpailu. Suunnan Kuntorastien keskus on Laajavuoren P-paikan pohjoispäässä ja KompassiCupin keskus alueen eteläosassa Laajavuoren kesäteatterilla.

Laajavuoren Vuorilammen frisbee-rata on P-paikan ja Vuorilammen välissä. Sen alueelle ei saa mennä. Kulku Lähtöön on Laajavuorentien lännen puolen kevyenliikenteen väylää pitkin ja Hikipolun risteyksen jälkeen polkua pitkin. Samoin Maalista tullaan Hikipolun viereistä kevyenliikenteen (osin vielä soralla) väylää pitkin.

Laajavuoren maastossa on paljon polkuja ja Kuntorastien radat ovat polkuvoittoisia. Rastien väleille on suunniteltu erilaisia reitinvalintoja, joista voi valita itselleen parhaan ja nopeimman tai mukavimman! Polkuja valiten ja käyriä kierrellen. Maastoonkin kyllä pääsee.

Kartta on uusi ja sen on viime lokakuussa viimeistellyt Timo Joensuu. Laajavuori on ulkoilualue, jonne uusia pieniä polkuja syntyy jatkuvasti. Ne eivät juurikaan sekoita suunnistusta. Yksi selkeämmin erottuva polku on poikkisuunnassa Lähdön ja ykkösrastin välissä. Lisäksi ylimääräistä polku-uraa on viimeisen rastin pohjoispuolella.
Maastossa on hyvä olla varovainen. Rinteet ovat jyrkkiä ja kivikkoisia sekä kallioisia, ja märkyys tekee niistä liukkaita. Maastossa on myös jonkun verran kaatuneita puita, mutta etenkin polkujen kohdille on usein sahattu kulkuväylät.
Suot ovat hyvin märkiä ja poluttomille, etenkään pidemmällä viivalla merkityille soille tai keltaisille avosoille ei pidä mennä ollenkaan.
Monelle uusina karttamerkkeinä kartalla on
- ruskea kolmio (muurahaispesä)
- vihreä ympyrä (iso puu)
- vihreä risti (kaatuneen puun poikkeuksellisen iso juurakko)
- musta risti (erityismerkki, esim pieni peltikoppi)

Radat ovat totuttua lyhyemmät, koska korkeuserot ovat Laajavuoressa suuret. Käyrien pohjalta on laskettu nousumetrit suoraa reittiä pitkin. Huipulle asti ei kuitenkaan tarvitse mennä, ellei itse välttämättä halua.

Kuntorasteilla on viisi rataa:
A-Rata: pituus 5,8 km, nousua 300 m, 16 rastia, mittakaava 1:10 000
B-Rata: pituus 4,4 km, nousua 230 m, 14 rastia, mittakaava 1:10 000
BL-Rata: pituus 3,2 km, nousua 180 m, 11 rastia, mittakaava 1:7 500
C-Rata: pituus 2,2 km, nousua 90 m, 9 rastia, mittakaava 1:5 000
D-Rata: pituus 1,3 km, nousua 45 m, 7 rastia, mittakaava 1:5 000

Hyviä reitinvalintoja!

Koronatilanteessa toimimme viranomaisten määräysten ja Suunnistusliiton ohjeiden mukaan. Tilanne voi muuttua nopeasti, joten seuraa nettisivujamme.

Opastus: