Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Palokka

Ajankohta:

To 08.04.2021

Järjestäjä:

Antti Puroila, R-P Piippo, 0400979091,

Rastilippu:

Tapahtuma, omatoimirastit
Jos käyt omatoimirasteilla niin suorita maksu omatoimitapahtuman kautta.

Omatoimirastit:

Tulokset:

-

Lisätietoa:

Sprintti

!!! HUOM! Lisäys 8.4. klo 18.30. Alueen asukkailta tullut havaintoja taloyhtiöiden nurmikoilla juoksemisesta ja pensasaitojen läpi juoksemisesta. Jos ajaudut umpikujaan niin älä juokse kielletyn alueen läpi vaan etsi laillinen reitti. Näin saamme suunnistaa alueella hyvillä mielin myös jatkossa. Erityisesti A-radan rastien 8-10 ympäristö tarkkailussa. !!!

Tervetuloa suunnistamaan keväiseen Palokkaan! Kartta ja maasto ovat vanhoja tuttuja, mutta ratamestarit tuoreita. A-radasta on pyritty luomaan mahdollisimman haastava – maastosta johtuen lähinnä lyhyillä rastiväleillä, joihin pyritty luomaan reitinvalintaa. C-rata on selkeämpi ja sen pystyy selvittämään myös rattaiden kanssa (pari rastia metsän puolella, rastipiste näkyy pyörätielle). Rastipisteet ovat molemmilla radoilla selkeitä.

Maasto on urbaani, joten kulkuväylät ovat lumesta ja jäästä vapaat ellei takatalvi yllätä. Pääosin nopein reitti rastien välillä kulkee urbaania alustaa pitkin, mutta muutamissa kohdissa alustana saattaa olla nurmikkoa, polkua tai metsää – reitinvalinnasta riippuen. Muutamalla rastilla rastin ympäristössä on vielä lumikinoksia.

Kiellettyjä alueita tulee noudattaa. Huomaa erityisesti piha-alueiden oliivin vihreä sekä karttaan kielletyn alueen merkeillä merkityt muutama uusi rakennustyömaa, taloyhtiöiden pihoja sekä Ritopohjantie. A-radalla Ritopohjantien alitus karttaan merkityistä alikuluista, merkitty karttaan viitoituksella. Mikäli aita on merkitty karttaan tuplaväkäsillä ei sitä saa ylittää vaikka mieli tekisi.

Kertaa sprtintin kielletyt kohteet ja merkintä täältä:
https://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/saannot-ja-ohjeet/sprinttisuunnistuksen-kielletyt-kohteet/

Ratavaihtoehdot pidennetyt sprinttimatkat:
A-rata: 3.7km, 22 rastia
C-rata: 2.0km, 13 rastia
Kaikki rastit: tee oma rata
Matkat mitattu linnuntietä eli viivaa pitkin, todellinen lyhin mahdollinen juostava matka on pidempi.

Rasteilla rastilippu ja sininen kreppinauha. Rastiliput maastossa keskiviikkoon 14.4. saakka, nauhat jäävät paikalleen pidemmäksi aikaa.

Lähtö ja maali sijaitsevat Palokan urheilukeskuksen välittömässä läheisyydessä, joten parkkeeraukseen suositellaan liikuntahallin parkkipaikkaa.

Suunnistajan kauppa myös paikalla 8.4. klo 17-19.

Osallistumismaksu on 5 €. Seuran alle 16v. Nuorille kartta on ilmainen. Maksu maksetaan ensin Rastilippu-palvelussa, minkä jälkeen pdf-muotoinen kartta tilataan kuntorastisivujen kautta ja tulostetaan itse. Sarja- ja kausikorteilla maksavat, piikkilistoilla olevat ja erilaisilla liikuntasetelivahtoehdoilla maksavat tilaavat kartat suoraan ilman Rastilippu-palvelua. Kuntorastien tuotot käytetään vanhaan malliin lasten- ja nuorten suunnistuskoulutuksen ja -toiminnan järjestämiseen.

Toimimme viranomaisten määräysten ja Suunnistusliiton ohjeiden mukaan. Tilanne voi muuttua nopeasti, joten seuraa nettisivujamme.

Opastus: