Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Tasanenkangas

Ajankohta:

To 29.07.2021 17-18:30

Järjestäjä:

Anton Sulkula, ,

Rastilippu:

Tapahtuma, omatoimirastit
Jos käyt omatoimirasteilla niin suorita maksu omatoimitapahtuman kautta.

Omatoimirastit:

Kartat tilattavissa tapahtumaa seuraavana päivänä.

Tulokset:

Lisätietoa:

Ratamestari: Anton Sulkula

A-Rata, 7,6 km, 14 rastia
B-Rata, 4,6 km, 10 rastia
C-Rata, 3,3 km, 7 rastia
D-Rata, 1,9 km, 6 rastia

Ratamestarin kommentit:

A-radalla päästään harvemmin käytössä olleelle alueella, joka tarjoaa sopivasti haasteita. Käytössä on jonkin verran pienipiirteistä maastoa, jossa saa olla tarkkana. A-radalle on tehty myös yksi pidempi reitinvalintaväli ja muita mikroreitinvalintoja. Oikeiden reitinvalintojen kanssa saa olla siis tarkkana. A-rata on tarkoituksella hieman pidempi kuin tavallisesti. B- ja C-rata ovat keskimatkantyylistä suunnistusta, jossa on tiukkoja rastivälejä. Lähtösuunta ja rastinotto korostuvat näillä radoilla. B-rata käy hieman pidemmällä kuin C-rata. D-rata sopii hieman pienemmille suunnistajille. D-rata tarjoaa myös polkukiertoja ja niihin tukeutumista. Rastipisteet ovat D-radalla selkeissä pisteissä. Aluskasvillisuus voi kuitenkin viedä hieman näkyvyyttä ja aiheuttaa rastienotossa haasteita.

Lähtöön tulee matkaa parkkipaikalta n. 200-300 metriä. Lisäksi tarjolla on myös hyvän mittainen maalirasti. Kuka vie himoitun loppukiritaiston viimeiseltä rastilta maalirastille? Laita tossut laulamaan ja kiristä vauhtia, niin himoittu titteli on sinun.

Ratojen kulkukelpoisuus on pääosin hyvä. Paikoin hakkuutähteet ja paksu sammalkerros tarjoaa hieman raskasta pohjaa. Pahimmat ryteiköt on pyritty kiertämään. Positiivisella asenteella ja reippaalla jalkatyöllä saadaan aikaan rautainen tulos. Ollaan siis tarkkana ja nautitaan radan tarjoamista haasteista.

Opastus: