Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Paasivuori

Firmaliiga

Ajankohta:

To 01.06.2023 17-18:30

Järjestäjä:

Antti Kuhasalo, 040 5151 086, antti.kuhasalo(at)elisanet.fi

Rastilippu:

Omatoimirastit:

Kartat tilattavissa tapahtumaa seuraavana päivänä.

Tulokset:

Lisätietoa:

Kuntosuunnistus ja Firmaliigan "kevätfinaali" suunnistetaan jälleen Paasivuoresta. Pitkillä radoilla mennään vähemmän tuttuun maastoon, joka erehdyttävästi muistuttaa vapun tienoon Norjan World Cup:ssa nähtyjä maastoja – kivineen, kallioineen, metsätyöjälkineen ja tiheikköineen! Mutta kulkukelpoisuus on kuitenkin tuohon kuvaukseen nähden paljon parempaa. C- ja D- radoilla liikutaan tutummissa ympyröissä. Kaikilla radoilla näkyväisyys on pääosiltaan hyvä.

D- rata(kaan) ei sovellu lastenrattaiden tms. kanssa liikkumiseen, vaikka pääosin polkupohjilla kuljetaankin. Suunnistuksellisesti D- radalla on pyritty aloittelijahelppouteen. D- radalla on syytä huomioida, että yhdellä rastilla käydään kahteen kertaan: ensin radan alkupuolella ja sitten radan loppupuolella toistamiseen.

A 6,6 km, 18 rastia, 1:10000
B 5,3 km, 14 rastia, 1:10000
BL 4,0 km, 10 rastia, 1:7500
C 3,0 km, 11 rastia, 1:7500
D 2,0 km, 9 rastia, 1:5000

Kaikki kartat ovat kokoa A4, ei muovissa.
Kartta on seuran uusi Paasivuori-Sääksvuori- alueen kartta, jota on jo käytettykin mm. kuntorasteilla 2022 ja syksyn 2022 KurkoCupissa. Raudanjärven lounas-luode- suunnalla on tehty merkittäviä metsänhoidollisia toimia, joita ei ole vielä päivitetty tässä käytettyyn kuntokarttaan. Reitinvalintojen ei kuitenkaan odoteta osuvan ko. muuttuneille alueille. A- ratakin vain hipoo ko. aluetta.

Rastikeskus on Paasivuorentien tuntumassa, noin puuvarastoalueen etelänurkassa.
Pysäköinti järjestetään ohjatusti tienvarsipysäköintinä tulotiellä (Paasivuorentie) ennen puuvarastoaluetta sekä kytkentäasemalle johtavalla tiellä varastoalueen kaakkoispuolella. Matkaa P- paikasta rastikeskukseen on 30-300 m – saapumisonnesta riippuen!
Kapealla Paasivuorentiellä varastoalueen lounais- ja länsireunassa sekä Paasivuorentien Raudanjärvelle johtavalla jatko-osalla pysäköinti ON KIELLETTY pelastusturvallisuussyistä.
Rastikeskuksesta lähtöön (K-piste, Emit- nollaus) on matkaa parisataa metriä. Maali on rastikeskuksen tuntumassa.

Opastus alkaa Muurame-Säynätsalo- tien (tie 6090) ja Paasivuorentien risteyksestä.
Maastopolkupyörällä rastikeskukseen pääsee Rajahongan Partastenmäiltä: tieuralta pienen sähkölinjan kohdalta ajouraa & metsäpolkua kaakkoon.
Maastopyörällä pääsee myös Sääksjärven lounaisnurkan kohdilta: rautatietunnelin suun päältä koneuraa ja sähkölinjaa noin etelään.

Opastus: