Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kuntorastit: Härkösuo-Ladun maja

Firmaliiga

Ajankohta:

To 17.05.2018 17-18:30

Järjestäjä:

Jari Syvänen, 040 - 5633814, jarisyvanen7@gmail.com

Omatoimirastit:

Kartat tilattavissa tapahtumaa seuraavana päivänä.

Tulokset:

Lisätietoa:

Ratamestari: Antti Kuhasalo

Ratamestarin jorinat:
Kesän Firmaliiga pyörähtää käyntiin: menestystä pisteiden keruuseen kaikille!
Nautinnollisia suunnistusretkiä myös kaikille muille kuntorastien kiertäjille.

Härkösuon maasto ei ole tonttumetsää kuin paikoin mutta kelvollista suunnistusmaastoa toki. Nyt keväällä maasto on suhteellisen avointa, pitkän näkemän tarjoavaa, mikä auttaa erityisesti aloittelevia kulkijoita kartan ja maaston vastaavuuksien arvioinnissa.

Muistutan jälleen: Härkösuon kartan alueella on PIIKKILANKOJA! Ratamestarin tiedossa olevat on merkitty karttaan "huono aita"- karttamerkillä. Lanka voi olla näkyvissä tai juuri pintamaan alla valmiina nastariin nappaamaan.

Tänä keväänä maasto on sattuneesta syystä vielä paikoin hyvin märkää ja suot ovat erittäin vetisiä. Pidemmillä radoilla nastarit mitä todennäköisimmin hörppivätkin vettä ahnaasti: ja sekös menoa pirteyttää. Suunnistus on ulkoilmalaji! D- radasta selviää kuivin jaloin ja C- radallakin se on mahdollista.

Ratamestari on pyrkinyt luomaan kevyttä painavampaa mutta kaikille sopivaa haastetta niin aivonystyröille kuin jaloillekin. Leimauskäsi saa sen sijaan tällä kertaa töitä maltillisemmin.

C- radalle on sijoitettu muutama rastiväli, jossa voi kokeilla haastavaa suoraa reitinvalintaa. Vaihtoehtoinen kiertoreitti on suunnistuksellisesti paljon helpompi mutta oleellisesti pidempi.

A, 6,3 km, 12 rastia, 1:10000, vaativa
B, 5,1 km, 11 rastia, 1:10000 vaativa
BL, 4,1 km, 8 rastia, 1:10000, vaativa
C, 3,0 km, 11 rastia, 1:7500, keskivaikea
D, 1,8 km, 9 rastia, 1:5000, helppo

rm: Antti Kuhasalo

Maali suljetaan kello 20:30. Tule siis pois maastosta viimeistään tuohon mennessä. Mikäli maalin sulkeutuessa on vielä suunnistajia maastossa, niin seura käynnistää etsinnät ensin seuran omin voimin ja sen jälkeen tekee tarvittaessa ilmoituksen kadonneesta suunnistajasta yleiseen hälytysnumeroon.

Opastus: