Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kilpailuohjeet

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailun johto, ratamestarit, valvoja ja tuomarineuvosto

Kilpailun johtaja: Hannu Korhonen, Jouni Sipiläinen

Aikuisten radat: Raimo Itkonen (aamupäivä), Vesa Klemettinen (iltapäivä)

Lasten radat: Klemettinen, Itkonen

Tulospalvelu: Jani Kurhinen

Kuulutus: Ossi Heikkilä

Info: Taina Vaismaa

Valvoja: Kari Häkkinen, Vaajakosken Terä

Tuomarineuvosto:

Kari Kallio (pj)
Jari Järvinen
Kirsi Kihlström

Kilpailukartta

Kilpailukartta on suunnistuskartta 4/2017 mittakaavassa 1:10 000, HD45 ja vanhemmilla sarjoilla mittakaava on 1:7500, käyräväli on 5 metriä. Kartan koko on A4, paitsi H/D10-sarjoilla A5.

Kartta on tulostekartta ja se on muovikotelossa. Karttoja ei kerätä pois maaliin tulleilta kilpailijoilta. Muista reilun pelin periaatteet.

Rastinmääritteet

Kaikissa sarjoissa on vain irralliset rastinmääritteet. Rastinmääritteet ovat saatavilla lähtöpaikalla, omat kiinnitystarvikkeet. 

Maasto ja radat

Aamupäivän radoilla juostaan osittain talousmetsäalueella, jossa hiljattain tehdyt harvennushakkuut ovat parantaneet näkyväisyyttä, mutta hieman heikentäneet kulkukelpoisuutta. Korkeuserot ovat pienemmät kuin iltapäivällä, jolloin liikutaan myös peitteisemmässä maastossa Touruvuoren luonnonsuojelualueella. Kilpailualue on kaupungin virkistysaluetta, ja sellaisena paikoin hyvinkin polkurikasta.

Iltapäivän radat ovat pituudeltaan sääntömääräiset keskimatkan radat, aamupäivällä pituus on n. 70 % sääntömääräisistä. Miesten pääsarjan iltapäivän kilpailussa käytetään kartankääntöä, eli radan loppuosa painetaan kartan toiselle puolelle.

Kilpailunumerot

Kaikissa kilpasarjoissa käytetään kilpailunumeroita. Kilpailunumerot ja hakaneulat ovat kilpailukeskuksessa tulostaulun vieressä narulla. Kilpailunumerot kerätään pois maalissa leimantarkastuksen jälkeen iltapäivän kilpailun jälkeen. Aamu- ja iltapäivän kilpailuissa käytetään samaa numeroa.

Viitoitukset

Viitoitukset alkavat opaspaalulta.

Pukeutuminen, peseytyminen ja wc:t

Pukeutuminen tapahtuu kilpailukeskuksessa maasto-olosuhteissa. Peseytymiseen ei ole mahdollisuutta Kilpailukeskuksessa on wc-lava (Bajamajat). Lähdöissä ei ole wc:tä.

Juomavesi

Maalissa on saatavilla rajallinen määrä juomavettä.

Mallirasti

Mallirasti, jossa voi testata Emit-kortin toiminnan, on opaspaalun vieressä.

Emit-kilpailukortit

Kilpailija on velvollinen tarkastamaan Emit-numeronsa lähtöluettelosta. Jos numero ei täsmää, kilpailijan tulee selvittää asia infossa klo 10.00 mennessä. Lainakortit (hinta 4 euroa) voi noutaa infosta, jonne ne on myös palautettava kilpailun jälkeen. Palauttamattomasta lainakortista peritään 60 euron maksu.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautumisessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan kilpailijan Emit-kortin numeroa ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia, suoritus hylätään (SLL sääntö 11.518).

Emit-tarkistusliuska

Emit-tarkistusliuskoja on saatavilla lähdöissä. Kilpailija merkitsee itse kilpailunumeronsa tarkastuskorttiin ja on vastuussa tarkistusliuskan kiinnittämisestä ja sen kiinni pysymisestä.

Lähdöt

Aamupäivä: Lähtöön 1 matkaa 800 m, lähtö 2, lapset (12 v ja nuoremmat) ja kuntosarjat 600 m.

Iltapäivä: Lähtöön 1 matkaa 900 m.

Lähtöihin on viitoitus opaspaalulta. Lähtö suljetaan 10 minuuttia viimeisen arvotun lähtöajan jälkeen. Lähdöistä on viitoitus K-pisteelle. Lähtöpaikoilla ei ole wc:tä, muista hoitaa tarpeet kilpailukeskuksessa!

Aikuisten lähdön toiminta

4 minuuttia: Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan

3 minuuttia: Kilpailija nollaa Emit-korttinsa.

2 minuuttia: Kilpailualueen kartta on nähtävissä.

1 minuuttia: Kilpailija siirtyy sarjansa mukaisen karttasangon viereen.

Kartan saa ottaa lähtöhetkellä. 

Kilpailija ottaa itse kilpailukartan lähtömerkin saatuaan. Kartat ovat muovisuojuksissa sarjatunnuksella varustetuissa sangoissa. Kilpailija vastaa itse oikean kartan ottamisesta.

Lasten lähdön toiminta, ks. lasten ratojen erityisohjeet.

Kielletyt alueet

Kilpailumaastoon ei saa mennä kilpailusuorituksen jälkeen.

Maali

Kaikki saapuvat samaan maaliin, jonne johtaa viitoitus viimeiseltä rastilta. Kilpailussa käytetään maalileimausta. Maalileimauksen jälkeen siirrytään suoraan leimantarkastukseen. Virheelliset ja puutteelliset leimaukset käsitellään heti leimantarkistuksen jälkeen. Maali suljetaan aamupäivän kisassa klo 13.00 ja iltapäivän kisassa klo 16.30.

Ohjeet keskeyttäneille

Keskeyttäneen kilpailijan on tultava suoraan maaliin ja ilmoittauduttava maalihenkilöstölle.

Muksula

Ilmainen muksula sijaitsee kilpailukeskuksessa.

Rastiralli

Kisoissa on mahdollisuus kiertää oman vanhemman kanssa aamupäivän RR-rata. RR-radalle pääsee 10 minuutin kuluttua viimeisen RR-sarjan kilpailijan on lähdön jälkeen. Lähtöaikaa on puoli tuntia ennenkuin lähtö suljetaan. Rastiralli päättyy kuntosuunnistusmaaliin. Osallistumismaksu on 5 euroa. Ilmoittautuminen muksulaan. Kaikki reitin kiertäneet palkitaan.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupaikka.

Varusteiden kuljetus

Lähdöstä ei ole varusteiden kuljetusta.

Ravintola

Kilpailukeskuksessa on perinteinen kahvi/makkara -myynti.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävissä tulostaululla ja kilpailun jälkeen kisasivuilla.

Palkinnot ja palkintojen jako

Palkittavien määrä selviää ilmoitustaululta. Kilpailun palkinnot jaetaan yhteistuloksen perusteella. Sarjoissa H/D21, H/D14, H/D12, H/D12TR ja H/D10RR palkinnot jaetaan tulosten selvittyä, muissa sarjoissa palkinnot saa noutaa palkintopöydältä tulosten selvittyä (merkitään tulostaululle, kun palkinnot noudettavissa). 

KUNTOSARJOJEN OHJEET

Kuntosarjojen ilmoittautuminen ja maksu 10 € suoritetaan infossa. S-JKL:n kuntorastien kausi- ja sarjakortit eivät käy maksuna, myöskään piikkilistat eivät ole käytössä. Lähtö tapahtuu lasten ratojen lähdön (lähtö 2) yhteydessä, jonne on matkaa kilpailukeskuksesta 600 m. Maalissa leimataan omaan, erilliseen kuntorastien maalileimasimeen. Emitin purku tapahtuu infossa.  Myös ilman emitiä suunnistavat sekä keskeyttäneet ilmoittautuvat infossa maastosta tultuaan. Maastoon pääsee aamupäivällä 10:00-12:00 välisenä aikana.

Myös kuntosarjojen radat on laadittu keskimatkan luonteisiksi ja niillä on runsaasti rasteja. Koodien tarkistus kannattaa tehdä huolella, sillä maastossa on paljon rasteja paikoin hyvinkin lähekkäin. Nyt on siis kuntoilijallakin oiva mahdollisuus päästä kokemaan ”oikean” suunnistuskilpailun tunnelmaa kaupungin kupeessa uudella kartalla ja kilpailukeskuksen palveluilla!

LASTEN RATOJEN ERITYISOHJEET

Rastit

RR-sarjan rastit ovat viitoituksen varrella selkeissä, hyvin näkyvissä kohteissa. Rastit on merkitty tunnuksin RR1, RR2 jne. Muilla sarjoilla on normaalit rastitunnukset.

RR/TR-viitoitus

Reitti on merkitty maastoon keltapunaisella yhtenäisellä muovinauhalla.

Lasten lähdön toiminta

5 minuuttia: Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan

4 minuuttia: Lähtöajan ja rintanumeron tarkistus. RR- ja TR-sarjojen kartat ratoineen nähtävillä. Muilla sarjoilla K-piste nähtävillä.

3 minuuttia: Emit-kortin nollaus.

2 minuuttia: Rastireittisuunnistaja saa kartan ja häntä opastetaan. H/D12TR sarjojen kartat ratoineen nähtävillä. H/D12 ja H/D14 sarjojen mallikartta nähtävillä.

1 minuuttia: Rastireittisuunnistaja saa tutkia karttaa ja rataa. H/D12 ja sitä vanhemmat saavat ottaa kartan.

Kartat ovat muovisuojuksissa sarjatunnuksella varustetuissa sangoissa

Maali

Viimeiseltä rastilta on yhtenäinen viitoitus maaliin. Maalileimaus suoritetaan maaliviivalla.

Menestyksekästä kilpailua!

Suunta Jyväskylä ry