14.06.2018

Ykkösjoukkueet Jukolaan ja Venloihin

Suunnistajien vuoden ehdoton kohokohta on jo ovella, ja Suunta Jyväskylän nuoret ykkösjoukkueet lähtevät hakemaan jatkoa viime vuosien noususuhdanteelle. Jukolan harjoitusmaastoissa käytiin harjoittelemassa jo viime syksynä ja suppakuuria on jatkettu kevään aikana. Jo alkukauden kilpailut ovat osoittaneet monen urheilijan ottaneen talven aikana kehitysaskelia, ja kun terveystilannekin paria päivää ennen H-hetkeä vaikuttaa erinomaiselta, päästään kilpailuun lähtemään loistavista asetelmista!

Venlat

1. osuus 6,2km

Elisa Viholainen

Viime vuoden Venloissa kaamean osuuden raastanut Elisa on treenannut itsensä kuntoon vaikean talven jälkeen. Viimeistelynä tuli AM-keskimatkalla naisten sarjan voitto ja kovia päänahkoja. Viholaisten suvulle ominainen kova lähtönopeus pitää huolen siitä, että k-pistettä kohti rullatessa on reilusti aikaa suunnitella ykkösväliä. 

2. osuus 6,2km

Barbora Chaloupska

Tsekin nuorten maajoukkuesuunnistaja Bara pääsi taas keväällä harjoittelemaan pohjoismaisissa maastoissa, ja näytti Tiomilassa, että oppi on mennyt perille. Tiomilan loistavalle suoritukselle saanemme jatkoa Venlojen kakkososuudelta.

3. osuus 5,4km

Kaisa Klemettinen

Hautalanmäen jyrkkiä rinteitä koko elämänsä kiipeillyt K. Klemettinen on väläytellyt kovaa vauhtia viime aikoina. SM-keskimatkan karsinnan ylivoimaisesti nopein aika ja Grano gamesin keskimatkan voitto antavat vihiä siitä, että Kaisa alkaa olla elämänsä kunnossa. Lisäksi ‘Klemettisläinen’ vahva metsäaskel takaa jouhevan kulun myös kivisessä supikossa.

4. osuus 7,9km

Veera Klemettinen

Nainen, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Valinta toistamiseen nuorten MM-joukkueeseen kertoo Veeran tasaisen kovasta suorittamisesta. Jukola-viimeistelyt Klemettinen hoiti Unkarin +30 °C helteissä, joten Venlojen viestiin ennustettu kesäinen sää tuskin paljoa menoa jarruttaa. Joukkueen vanhimpana suunnistajana nostaa sen keski-iän jo selvästi täysi-ikäisyyden puolelle.

Jukolan Jussit

1. osuus 11,1km

Otto Kaario

Nuorten MM-kisoihin tiensä raivannut, tunnetusti kovakulkuinen Kaario on elämänsä kunnossa. Ei taida tästä maasta montaa suunnistajaa löytyä, joka voisi Ottoa tossulla haastaa. Unkarin jwoc-leirin jälkeisessä hyperkompensaatiohurmoksessa Jukolaan suuntaava mies ei aloituksessa jää muita odottelemaan!

2. osuus 12,0km

Pauli Leinonen

Yksi maailman kovimmista alamäkijuoksijoista on myös viritellyt kuntonsa äärimmilleen juuri sopivasti Jukolan alla. Erittäin huonokulkuisten ja raskaiden maastojen mies, sekä tunnettu yön ystävä ja armoton raastaja (kts. kuva) on vuorokauden pimeimmillä hetkillä suppien kivikkoisilla rinteillä kuin kotonaan.

3. osuus 12,8km

Lauri Pohjola

Lauri tuo nuoreen joukkueeseen kaivattua kokemusta. Laurin juostessa ensimmäisiä Jukolan viestejään, oli joukkueen toinen veteraanisuunnistaja, Matti, vielä viheliään maamme urheilulahjakkuuksien kaappaajan, jääkiekon pauloissa. Kukaan muu tästä joukkueesta ei tainnut tuolloin olla vielä syntynytkään. Pohjolan kokemuksesta saamme nauttia suoritusvarmuutena: seuraavan osuuden juoksija voi katsoa kellosta parin minuutin tarkkuudella, milloin vaihtopuomi kutsuu.

4. osuus 8,8km

Matti Alonen

Joukkueen pelaaja-manageri ja taitopäällikkö on talven aikana nostanut itsensä uudelle tasolle. Tämän vuoden Nuorten-Jukolan esikisan voittajan normaalissa suorituksessa virheet lasketaan yleensä sekunneissa, joten Jukola-maaston supikot tuo Matille vain mukavasti pientä haastetta suunnistukseen.

5. osuus 8,7km

Mattia Gründler

Hälvälän suppien rinteet ei paljon Mattian reisissä tunnu. Sveitsin nuori lupaus on tottunut mäkeä kapuamaan. Veljessarjan nuorimpana hän on päässyt seuraamaan isompiensa esimerkkiä kohti kansainvälistä vauhtia, ja tänä vuonna Mattialla onkin oiva paikka näyttää kuka on perheen ykköstykki.

6. osuus 10,8km

Anton Sulkula

Keväällä sairasteluista kärsinyt Sulkula on nousukunnossa ja väläytti jo lupaavaa menoa AM-keskimatkalla. Rautaisen pohjakunnon Anton on rakentanut Jukolan henkeen sopivasti velipoikien kanssa Levonmäen kuusikoissa kilvoitellen. Hälvälän pienimpiä suppia ei Muuramen jätti vauhtiin päästyään edes huomaa ja on yleensä parhaimmillaan juuri auringon noustessa.

7. osuus 15,1km

Misa Tuomala

Hiihtosuunnistuksen maajoukkuemies ilmestyy kesäisin muutaman kerran suunnistuskisojen lähtöviivalle ja päräyttää aina ilmoille huippusuorituksen. Ankkuriosuus onkin Tuomalalle tuttu paikka, eikä Misa jää turhaan vastaan tulevien selkien perään lepäilemään, vaan nostaa Suunnan värejä kilometri kilometriltä kohti niitä sijoja joille ne kuuluvat.

Muiden joukkueiden kokoonpanot löytyy täältä

Veeran, Kaisan, Oton, Antonin, Elisan ja Matin kuvista kiitokset kuvaaja Touho Häkkiselle.